ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία - Βασιλική Οικογένεια: Θετική στον κορωνοϊό η Καμίλα

Βρετανία - Βασιλική Οικογένεια: Θετική στον κορωνοϊό η Καμίλα
Aκύρωσε όλες τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις της για αυτήν την εβδομάδα AP Photo

Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου Γ’, Καμίλα, διαγνώστηκε θετική στην Covid-19, ανακοίνωσαν πριν από λίγο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η 75χρονη Καμίλα ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις της για αυτήν την εβδομάδα, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Καμίλα μολύνθηκε από τον κορωνοϊό. Η προηγούμενη φορά ήταν πέρυσι, αφού νωρίτερα είχε μολυνθεί ο σύζυγός της.

«Ύστερα από την εκδήλωση συμπτωμάτων κρυολογήματος η Μεγαλειότητά της, η βασιλική σύζυγος, διαγνώστηκε θετική στην Covid-19», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Μετά λύπης της, ακύρωσε όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις της αυτήν την εβδομάδα και ζητεί ειλικρινά συγγνώμη από όσους επρόκειτο να συμμετάσχουν».

Η Καμίλα ήταν επί σειρά ετών σύντροφος του Καρόλου, προτού τελικά παντρευτούν το 2005. Δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που επέκριναν τον τότε διάδοχο του βρετανικού θρόνου για την σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του στον θρόνο και η Καμίλα πήρε τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, σύμφωνα με τις επιθυμίες που είχε εκφράσει η εκλιπούσα μονάρχης.

Η επίσημη τελετή στέψης του Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 6ης Μαΐου στο αβαείο του Ουέστμινστερ, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, του προκαθήμενου της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Στέμμα θα φορέσει και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, όπως έχει γίνει γνωστό, αλλά δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ