ΚΟΣΜΟΣ

Νέες κυρώσεις από την Ευρώπη προς την Ρωσία

Νέες κυρώσεις από την Ευρώπη προς την Ρωσία
Σε αυτή την λίστα σήμερα μετά την συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών των 27 εισέρχονται επίσης οι Παρθένες νήσοι, η Κόστα Ρίκα και τα νησιά Μάρσαλ AP/Virginia Mayo

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την Τρίτη να επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις προς την Ρωσία.

Συγκεκριμένα η ειδική επιτροπή ελέγχου φορολογικών παραβάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωση πως η Μόσχα δεν συμμορφώθηκε με τους ευρωπαϊκούς φορολογικούς κανόνες διαφάνειας και για αυτό τον λόγο πλέον και η Ρωσία βρίσκεται στην σχετική «μαύρη» λίστα της επιτροπής.

Σε αυτή την λίστα σήμερα μετά την συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών των 27 εισέρχονται επίσης οι Παρθένες νήσοι, η Κόστα Ρίκα και τα νησιά Μάρσαλ. Μέχρι πρότινος η λίστα της Ένωσης για τους «απαγορευμένους» φορολογικούς παραδείσους περιελάμβανε 12 χώρες οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές σε θέματα φορολογίας και φορολογικών ελέγχων.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως στην σημερινή συνεδρίαση εκτός από την Ρωσία στην λίστα για ένταξη στην συγκεκριμένη λίστα ήταν και το Κατάρ αλλά τελικώς τα μέλη της επιτροπής αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών της Ένωσης αποφάσισαν να μην το εντάξουν ακόμη στις απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και μεταφέρουν πηγές από την επιτροπή αναφέρουν πως το Κατάρ «πήρε μία ολιγόμηνη παράταση καθώς η επιτροπή έκανε δεκτό το σκεπτικό πως η χώρα ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό μεταρρυθμίσεων και προωθεί σχετικό νόμο για την ρύθμιση και τους ζητήματος των κανόνων ελέγχου και φορολογίας».

Σε κάθε περίπτωση το Κατάρ, αναφέρουν ίδιες πηγές, βρίσκεται κάτω από το «ραντάρ» της επιτροπής και το ζήτημα θα επανεξεταστεί στην επόμενη ολομέλεια προκειμένου να ληφθεί απόφαση για ένταξη στην σχετική λίστα ή όχι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ