Μεταφορά του… Σαββατοκύριακου εξετάζει το Ιράν
Το ενδεχόμενο να... μεταφέρει τo «Σαββατοκύριακο», εξετάζει σοβαρά η Τεχεράνη, σε μια προσπάθεια να «εκσυγχρονιστεί», προσεγγίζοντας τα δυτικά πρότυπα.
Η εβδομάδα στο Ιράν, είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με ότι ισχύει στη Δύση, με το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή να αποτελεί το αντίστοιχο «Σαββατοκύριακο», με τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές.
Όμως η Τεχεράνη, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει τις εργάσιμες ημέρες και τις μέρες ανάπαυσης, με την Παρασκευή και το Σάββατο να κερδίζουν έδαφος στο να καθιερωθούν ως το νέο... Σαββατοκύριακο!
Όπως αναφέρει το Euronews, ειδικοί εκτιμούν πως από αυτή την αλλαγή θα εξοικονομούνται περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως, όσο δηλαδή υπολογίζεται πως είναι οι απώλειες από το γεγονός ότι δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην χώρα είναι κλειστές σε δύο εργάσιμες-για τον δυτικό κόσμο-ημέρες.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (07 Απριλίου)
06:30
Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε έως 60 ευρώ πριν το Πάσχα για το επίδομα καυσίμων
06:00
Πώς διαμορφώνονται οι νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ μετά την αύξηση του κατώτατου - Παραδείγματα
05:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 9 Απριλίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
04:00