ΚΟΣΜΟΣ

Νέα βομβιστική επίθεση στην Τουρκία-Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες (pics)

Νέα βομβιστική επίθεση στην Τουρκία-Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες (pics)
Έκρηξη βόμβας στην Τουρκία (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Osman Orsal

Νέο χτύπημα συγκλονίζει την Τουρκία, καθώς τη χθεσινή επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν 11 ζωές, ακολουθεί η σημερινή με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Για τρία θύματα και περισσότερους από τριάντα τραυματίες κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τις τουρκικές Αρχές, παγιδευμένο ΙΧ εξερράγη έξω από αστυνομικό τμήμα, στην επαρχεία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την ώρα που αστυνομικοί συγκρούονταν με μαχητές του PKK.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός απέδωσε την ευθύνη για την επίθεση στο PKK, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Μιντγιάτ, έχασαν τη ζωή τους τρεις αστυνομικοί και τραυματίστηκαν πάνω από 30 άτομα. Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει ασθενοφόρα, ενώ οι αστυνομικοί έχουν αποκλεισει την περιοχή, γύρω από την οποία αναπτύχθηκαν και πυροσβέστες.

Πυκνός καπνός αναδύεται από το κτίριο της Διεύθυνσης Ασφαλείας που υπέστη σημαντικές ζημιές όπως και τα παρακείμενα κτίρια, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ