ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νέα εφαρμογή θα προειδοποιεί για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης

Γαλλία: Νέα εφαρμογή θα προειδοποιεί για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης
REUTERS/ ROBERT PRATTA

Μία νέα εφαρμογή, η οποία θα προειδοποιεί τους χρήστες για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης, εγκαινίασε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση ενόψει του Euro 2016.

Η εφαρμογή με την ονομασία “Alerte attentat” (Προσοχή Επίθεση) θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στα smartphones, τόσο στη γαλλική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ο χρήστης θα λαμβάνει προειδοποίηση στο κινητό του “σε περίπτωση υποψίας τρομοκρατικής επίθεσης ή ενός γεγονότος εξαιρετικού χαρακτήρα στον τόπο όπου συμβαίνει και όπου βρίσκεται” ο κάτοχος του κινητού.

Όπως επισημαίνεται, η προειδοποίηση θα αποστέλλεται σε διάστημα μικρότερο των 15 λεπτών από το αρχικό σήμα συναγερμού των τοπικών αρχών.

“Το σήμα μας επιτρέπει να ειδοποιήσουμε γρήγορα τον πληθυσμό και να του δώσουμε τις πληροφορίες που έχουμε”, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά την παρουσίαση της εφαρμογής.

Επιπλέον, η εφαρμογή περιλαμβάνει πρόβλεψη για οκτώ γεωγραφικές ζώνες, για την περίπτωση που ο κάτοχος του κινητού ανησυχεί για άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του, ενώ εκτός του σήματος συναγερμού, στέλνει οδηγίες συμπεριφοράς ανάλογα με το είδος του κινδύνου.

Η υιοθέτηση αυτής της εφαρμογής αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβρη στο Παρίσι και χρονικό σημείο εκκίνησής της ορίστηκε η διοργάνωση του Euro 2016.

Η γαλλική κυβέρνηση στοχεύει όλο και περισσότεροι χρήστες να γίνουν ‘πρεσβευτές’ της εφαρμογής, και να τη διαδώσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ