ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας - Κατέρρευσε το σύστημα της Lufthansa

Χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας - Κατέρρευσε το σύστημα της Lufthansa
Η εταιρεία, με ανακοίνωσή της στο Twitter, ενημερώνει το κοινό για το πρόβλημα και εξηγεί ότι η διαδικασία Check-in θα γίνεται χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα AP Photo

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε εκατοντάδες πτήσεις σε όλον τον κόσμο και χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας προκαλεί από το πρωί η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa. Στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση.

Η εταιρία, με ανακοίνωσή της στο Twitter, ενημερώνει το κοινό για το πρόβλημα και εξηγεί ότι η διαδικασία Check-in θα γίνεται χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητο για την απογείωση των αεροσκαφών.

Επιπλέον, οι εσωτερικές πτήσεις στη Γερμανία έχουν ακυρωθεί και οι επιβάτες λαμβάνουν οδηγίες για μετακίνησή τους με τους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η έκταση του προβλήματος ούτε μπορεί να προβλεφθεί ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος.

Προκειμένου να αποφορτιστεί ο κεντρικός κόμβος, στη Φραγκφούρτη, στο αεροδρόμιο της πόλης δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση και τα αεροσκάφη εκτρέπονται προς τα αεροδρόμια της Νυρεμβέργης, της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ