ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός στη Βρετανία ο 17χρονος που το 2018 είχε εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Νεκρός στη Βρετανία ο 17χρονος που το 2018 είχε εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη
Η αστυνομία του Leicestershire είπε ότι ο θάνατός του δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος. Πληροφορίες από την Ταϊλάνδη αναφέρουν ότι τραυματίστηκε στο κεφάλι AP Photo/Sakchai Lalit

Ο 17χρονος Ντουανγκπέτς Προμπτέπ, γνωστός ως «Ντομ», ένα από τα 12 αγόρια που είχαν εγκλωβιστεί και διασώθηκαν από μια σπηλιά της Ταϊλάνδης το 2018, πέθανε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ντουανγκπέτς βρέθηκε αναίσθητος στον κοιτώνα του στο Λέστερ την Κυριακή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε την Τρίτη, σύμφωνα με το BBC χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα αίτια του θανάτου του.


Ο 17χρονος είχε εγγραφεί σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα τέλη του περασμένου έτους. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο, οι συμπαίκτες του χάρηκαν όταν ο «Ντόμ», ανακοίνωσε στο Instagram ότι κέρδισε μια υποτροφία για να γίνει μέλος της Brooke House College Football Academy στο Market Harborough.

«Σήμερα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα», έγραψε. Μόλις έξι μήνες μετά, θρηνούν την απώλεια του φίλου τους. Η αστυνομία του Leicestershire είπε ότι ο θάνατός του δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος. Πληροφορίες από την Ταϊλάνδη αναφέρουν ότι τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Η περιπέτεια μέσα στη σπηλιά

Το 2018 όταν και παγιδεύτηκε μαζί με ακόμη 11 άτομα κάτω από μια σπηλιά για πάνω από δύο εβδομάδες στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, ο 17χρονος ήταν αρχηγός των «Αγριόχοιρων».

Τα αγόρια, ηλικίας 11-16 ετών και ο 25χρονος βοηθός προπονητή τους ξεκίνησαν να εξερευνήσουν το συγκρότημα των σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ για μόλις μία ώρα, αλλά κατέληξαν παγιδευμένοι καθώς έγινε κατολίσθηση και πλημμύρισε ο θάλαμος που βρισκόντουσαν.

Εντοπίστηκαν εννέα ημέρες αργότερα 4 χιλιόμετρα (2,5 μίλια) από την είσοδο των σπηλαίων. Ο περίπλοκος απεγκλωβισμός τους ξεκίνησε έξι ημέρες αργότερα σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά την οποία ένας πρώην δύτης πέθανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ