Αυστρία: Προσφυγή κατά του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών από την ακροδεξιά
Προσφυγή κατά του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών κατέθεσε το αυστριακό ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας (FPO), όπως ανακοινώθηκε μέσω twitter από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.
Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των προεδρικών εκλογών του περασμένο μήνα στην Αυστρία εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς η διαφορά ανάμεσα στον υποψήφιο των Πρασίνων και νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν και τον ακροδεξιό υποψήφιο Νόρμπερτ Χόφερ περιορίσθηκε στη μία ποσοστιαία μονάδα, δηλαδή σε 31.000 ψήφους.
Οπως γράφει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Κόμματος της Ελευθερίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για τις 12.00 ώρα Ελλάδος.
Αν και το προεδρικό αξίωμα στην Αυστρία έχει μάλλον συμβολικό χαρακτήρα, με τον πρόεδρο να έχει ωστόσο την εξουσία να διαλύει τη βουλή και να παύει τον καγκελάριο, οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών ανέπνευσαν με ανακούφιση με την ήττα του Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος θα ήταν ο πρώτος ακροδεξιός αρχηγός κράτους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

REUTERS / HEINZ-PETER BADER
Tο Κόμμα της Ελευθερίας, όμως, απειλεί τώρα να επαναφέρει την αντιπαλότητα που δίχασε την Αυστρία, ανάμεσα στους ψηφοφόρους της περιφέρειας, που υποστήριξαν τον ακροδεξιό υποψήφιο, και των μεγάλων αστικών κέντρων και τους υψηλού μορφωτικού επιπέδου ψηφοφόρους, που υποστήριξαν τον υποψήφιο των Πρασίνων.
Από τη στιγμή που η προσφυγή θα κατατεθεί επισήμως, το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί εάν θα την κάνει δεκτή, εξετάζοντας εάν έχει παραβιασθεί νόμος και αν η παραβίασή του επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα.
Βέλγιο: Ο πρίγκιπας Λοράν λέει ότι συνάντησε δυο φορές τον Τζέφρι Έπστιν
23:59
Επιθεώρηση Εργασίας: Ιστορικό υψηλό, με 82.412 ελέγχους και 53,4 εκατ. ευρώ πρόστιμα το 2025
23:53
Η SpaceX αντιδρά στην «αυθαίρετη» χρήση του Starlink από τη Ρωσία για την πλοήγηση των drones της
23:46
ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Ο λαός αξίζει καλύτερα και θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή
23:37