ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Νέο «θαύμα» στα συντρίμμια με ζωντανή 77χρονη μετά από 228 ώρες

Σεισμός Τουρκία: Νέο «θαύμα» στα συντρίμμια με ζωντανή 77χρονη μετά από 228 ώρες
Μετά από 228 ώρες οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια 77χρονη γυναίκα με το ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο για την περαιτέρω περίθαλψη AP Photo/Can Ozer

Και ενώ φτάσαμε στη 10η μέρα από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις ακόμη και 220 ώρες μετά. Η δύναμη των ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα συγκλονίζει, καθώς καταφέρνουν να παραμείνουν ζωντανοί ανάμεσα στα συντρίμμια.

Οι νέες διασώσεις έρχονται να δώσουν ελπίδα, παρά τα πρωτόκολλα του σεισμού που αναφέρουν ότι μετά από 72 ώρες μπορούν να σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Συγκεκριμένα, μετά από 228 ώρες οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια 77χρονη γυναίκα με το ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο για την περαιτέρω περίθαλψη. Η είδηση μάλιστα έκανε τον γύρο του κόσμου με πολλά διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για θαύμα.

Μάλιστα, η ηλικιωμένη αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό της και ενώ βρισκόταν εμφανώς σε κατάσταση σοκ ρωτούσε και προσπαθούσε να μάθει τι μέρα είναι και πόσες μέρες βρισκόταν κυριολεκτικά θαμμένη κάτω από το γκρεμισμένο σπίτι της.

Ζωντανή και μια 42χρονη μετά από 222 ώρες

Ζωντανή ανασύρθηκε από τα χαλάσματα του σπιτιού της και άλλη μια γυναίκα, μία 42χρονη από την πόλη Καχραμανμαράς της νότιας Τουρκίας, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν διασώστες να μεταφέρουν τη γυναίκα, ονόματι Μελικέ Ιμάμογλου, με φορείο και να την βάζουν σε ένα ασθενοφόρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ