ΚΟΣΜΟΣ

Μαϊμού παραπάτησε και προκάλεσε μπλακ άουτ σε μια ολόκληρη χώρα

Μαϊμού παραπάτησε και προκάλεσε μπλακ άουτ σε μια ολόκληρη χώρα
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/Ideal Images

Μια ολόκληρη χώρα βυθίστηκε στο σκοτάδι και οι πολίτες επιστράτευσαν κεριά και φακούς καθώς το μπλακ άουτ διήρκεσε τρεις ολόκληρες ώρες. Υπεύθυνη για όλο αυτό το χάος ήταν τελικά μια μαΐμού...

Όπως αναφέρεται στο BBC που επικαλείται δημοσιεύματα κενυατικών ΜΜΕ, μια ζωηρή και ανήσυχη μαΐμού σκαρφάλωσε στην οροφή της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, αλλά για κακή τύχη της ίδιας και περίπου 47 εκατομμυρίων πολιτών, έχασε την ισορροπία της και έπεσε πάνω στο μηχάνημα κεντρικής παροχής, με αποτέλεσμα να βυθίσει στο σκοτάδι μια ολόκληρη χώρα.

«Απολογούμαστε γι αυτό το ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό. Υπάρχουν ηλεκτροφόρα καλώδια γύρω από τις εγκαταστάσεις για να προστατεύουν τα μηχανήματα. Δεν γνωρίζουμε πως κατάφερε ένα ζώο να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά, δεσμευόμαστε όμως να αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας για να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Kenya Electricity Generation Company (KenGen).

Υπάρχουν, όμως και ευχάριστα νέα σε αυτή την ομολογουμένως... περίεργη είδηση. Όπως έγινε γνωστό, η μαΐμού δεν έπαθε το παραμικρό και μάλιστα βρήκε μόνιμη στέγη σε καταφύγιο άγριων ζώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ