ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία - Συρία: Αποστολή 50 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα

Σεισμός Τουρκία - Συρία: Αποστολή 50 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα
Σημειώνεται ότι, η αποστολή αυτή αποτελεί το δεύτερο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλεται από την Ελλάδας Andreas Katsaniotis / Twitter

Νέα ανθρωπιστική βοήθεια που περιλαμβάνει 4 κοντέινερ με 50 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης αναμένεται να αναχωρήσει την Παρασκευή (17/2), για στους πληγέντες του φονικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στον λογαριασμό του στο Twitter, o υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα, συγκεντρώθηκαν από τη δράση «Ολοι Μαζί Μπορούμε», την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήμους της Πελοποννήσου, της Κρήτης, Κεφαλονιάς, Κοζάνης κ.λπ.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα φορτωθεί σε πλοίο, το οποίο θα αναχωρήσει την Παρασκευή (17/2) στις 09:00 το πρωί, από το λιμάνι της Πάτρας.

Σημειώνεται ότι, η αποστολή αυτή αποτελεί το δεύτερο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλεται από την Ελλάδα, με το πρώτο να έχει αναχωρήσει ήδη την Τετάρτη (15/2), μεταφέροντας στην Τουρκία έξι φορτηγά με είδη που έχουν ζητηθεί από τουρκικής πλευράς, όπως κουβέρτες, σκηνές, υπνόσακους και χημικές τουαλέτες.

Σημειώνεται ότι, η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για την παροχή βοήθειας, καθώς από την πρώτη στιγμή μετέβησαν Έλληνες διασώστες στις πληγείσες περιοχές, ενώ η ελληνική συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας, ανεδείχθη και από την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Την ευθύνη συντονισμού όλων των ενεργειών οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ