Γαλλία: Υπουργός έλυνε σταυρόλεξο στη συζήτηση στη Βουλή για το συνταξιοδοτικό
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας, Ολιβιέ Ντισότ πιάστηκε να λύνει σταυρόλεξο ενώ διεξαγόταν κοινοβουλευτική συζήτηση για το συνταξιοδοτικό που έχει ξεσηκώσει πανεθνικές διαδηλώσεις.
«Έκανα κάτι ανόητο», παραδέχτηκε σήμερα ο 44χρονος κεντροδεξιός πολιτικός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.
Εν μέσω εθνικών απεργιών και διαδηλώσεων, τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κυριαρχούν στη γαλλική επικαιρότητα, με τη συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση να συνεχίζεται δύο εβδομάδες τώρα.
Σε μια από τις πολλές διακοπές των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων, ο Ντισότ είπε ότι πήρε το σταυρόλεξο και στη συνέχεια συνέχισε να το λύνει αφού οι ομιλίες είχαν αρχίσει και πάλι.
Ο συντηρητικός βουλευτής Ορελιάν Πραντιέ επέπληξε τον υπουργό -ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στην υπεράσπιση των μεταρρυθμίσεων, τόσο στην Εθνοσυνέλευση όσο και δημόσια- από το βήμα της Βουλής χθες Πέμπτη.
Προέτρεψε τον υπουργό «να μην λύνει σταυρόλεξο, όπως μόλις κάνατε, ενώ η Εθνοσυνέλευση συζητά».
Αυτό, είπε, είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα σεβασμού προς το κοινοβούλιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλία: Στους δρόμους για πέμπτη φορά τα συνδικάτα για το συνταξιοδοτικό
Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στους δρόμους και πάλι για το συνταξιοδοτικό
Γαλλία: Νέες κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού
Επιχείρηση διάσωσης 38 μεταναστών στο Φαρμακονήσι - Αγνοείται ανήλικη
14:21
Ισραήλ: Δύο νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι και εμβολισμό με όχημα - Εξετάζεται το τρομοκρατικό κίνητρο
14:08
Συρία: Εκρηξη σε τέμενος της επαρχίας Χομς- Πέντε νεκροί και 21 τραυματίες (pics)
13:55
Ιαπωνία: 14 τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι σε εργοστάσιο - Μία σύλληψη (vid)
13:42