ΚΟΣΜΟΣ

«Les Barjols»: Στη φυλακή μέλη της ακροδεξιάς ομάδας που σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μακρόν

«Les Barjols»: Στη φυλακή μέλη της ακροδεξιάς ομάδας που σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μακρόν
Η ακροδεξιά ομάδα καλεί κυρίως μέσω του Facebook τα μέλη της να χρησιμοποιούν βία και όπλα κατά πολιτικών που στηρίζουν την μεταναστευτική πολιτική της χώρας ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STR

Δικαστήριο του Παρισιού αποφάσισε σήμερα πως 4 από τα συνολικά 13 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που είχαν συλληφθεί το 2018, είναι ένοχα για τρομοκρατικές ενέργειες.

Ανάμεσα στα σχέδιά της οργάνωσης που έχει το όνομα «Les Barjols» ήταν η επίθεση και κατά του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια τελετής για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στην ανατολική Γαλλία το 2018.

Τα τέσσερα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης που καταδικάστηκαν από το ποινικό δικαστήριο στη γαλλική πρωτεύουσα, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια με διετή αναστολή αλλά ο δικηγόρος τους ξεκαθάρισε πως θα καταθέσει έφεση άμεσα.

Στο κατηγορητήριο για τα τέσσερα μέλη των «Les Barjols» υπάρχει και το στοιχείο πως σχεδίαζαν εκτός της επίθεσης κατά του Γάλλου Προέδρου και τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια σε χώρους λατρείας μειονοτήτων σε ολόκληρη την Γαλλία.

Από τους συνολικά 13 προφυλακισμένους 8 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα στα 13 άτομα που είχαν συλληφθεί σε επιδρομή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας υπάρχουν και δύο γυναίκες ενώ οι ηλικίες των συλληφθέντων είναι από 26 μέχρι και 66 ετών.

Η ακροδεξιά ομάδα «Les Barjols» καλεί κυρίως μέσω του Facebook τα μέλη της να χρησιμοποιούν βία και όπλα κατά πολιτικών που στηρίζουν την μεταναστευτική πολιτική της χώρας. Τα Γαλλικά μέσα σημειώνουν πως στα σχέδια της Κυβέρνησης Μακρόν μετά την οριστική καταδίκη των μελών της Οργάνωσης που δικάζονται είναι να προωθήσει σχέδιο νόμου που θα τους θέτει εκτός νόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ