Τσεχία: 19χρονος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για τον φόνο καθηγητή του
Ανανεώθηκε:
Σε φυλάκιση 12 ετών καταδίκασε χθες Παρασκευή (17/2) δικαστήριο της Πράγας, έναν 19χρονο που ομολόγησε ότι σκότωσε πέρυσι με ματσέτα τον 74χρονο καθηγητή του σε επαγγελματική σχολή.
Παράλληλα, ο δικαστής αποφάσισε πως ο 19χρονος πρέπει να υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία.
Κατά την απολογία του, ο καθ’ ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας υποστήριξε ότι δεχόταν bullying από το θύμα, μεταδίδει το Τσεχικό Πρακτορείο Ειδήσεων (CTK).
Στις 31 Μαρτίου του 2022, εισέβαλε με ματσέτα 60 εκατοστών στο γραφείο του καθηγητή, στον 4ο όροφο επαγγελματικής σχολής στην Πράγα, και κατακρεούργησε τον 74χρονο. Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει, αλλά η αστυνομία τον εντόπισε και τον συνέλαβε λίγο αργότερα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο καθηγητής τον είχε κόψει σε διαγώνισμα την προηγούμενη του φονικού.
Ο δικαστής αιτιολόγησε την επιβολή της επιεικέστερης δυνατής ποινής με το σκεπτικό ότι η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη έδειξε ότι ο δράστης είχε μειωμένο καταλογισμό κατά την τέλεση του εγκλήματος.
Γαλλία: Drones επάνω από τη βάση των πυρηνικών υποβρυχίων στη Βρέστη
13:08
Συναγερμός για εξαφάνιση ανήλικης εγκύου από χώρο φιλοξενίας στο Ίλιον - Σε πιθανό κίνδυνο η ζωή της
13:00
Άρειος Πάγος: Σε τέσσερις εισηγητές η υπόθεση δανείων με ελβετικό φράγκο - Τους επόμενους μήνες απόφαση
12:59
Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις - Συνεχίζει η Πυροσβεστική την άντληση υδάτων
12:56