ΚΟΣΜΟΣ

Προφυλακίστηκαν γονείς που άφησαν μωρό στο αυτοκίνητο και έπαθε θερμοπληξία

Προφυλακίστηκαν γονείς που άφησαν μωρό στο αυτοκίνητο και έπαθε θερμοπληξία
AΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Αγοράκι ενός έτους έπαθε θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο των γονιών του,  όπου το είχαν αφήσει και το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε εμπορικό κέντρο στο Στάφορντσαϊρ.

Οι γονείς το είχαν αφήσει μόνο του για περισσότερο από μισή ώρα. Οι συλληφθέντες προφυλακίστηκαν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ το μωρό τους νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Royal Stoke, με την υγεία του να βελτιώνεται, σύμφωνα με τον Guardian. Ο άνδρας και η γυναίκα του, ηλικίας 28 και 24 ετών, συνελήφθησαν μόλις επέστρεψαν στο αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν αφήσει ελαφρώς κατεβασμένα τα παράθυρα. Η αστυνομία του Στάφορντσαϊρ είπε ότι ειδοποιήθηκε για το περιστατικό στις 17:50 την Τρίτη, κι ενώ εκείνη την ώρα, η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η Αμάντα Ντέιβις (Amanda Davies), επικεφαλής της ομάδας δημοτικής προστασίας στο Στάφορντσαιρ δήλωσε ότι «το γεγονός θα μπορούσε να έχει άσχημο τέλος για το παιδί αν δεν μας είχε ειδοποιήσει κάποιος περαστικός. Θα τιμωρήσουμε όπως πρέπει τους ανθρώπους που του έκαναν κακό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ