ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικά σιτηρά: Συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν προαναγγέλλει ρωσική πηγή

Ουκρανικά σιτηρά: Συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν προαναγγέλλει ρωσική πηγή
Στο φόντο της ανανέωσης της συμφωνίας εξαγωγής σιτηρών μέσω των ουκρανικών λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα, θα γίνει η συνάντηση ανάμεσα στον Ρώσο και τον Τούρκο πρόεδρο AP Photo/Efrem Lukatsky

Νέες συνομιλίες Τουρκίας και Ρωσίας σε επίπεδο ηγετών, για το ζήτημα των εξαγωγών σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια προαναγγέλλει πηγή του ρωσικού πρακτορείου RIA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχει οριστεί ακομη ημερομηνία για την εν λόγω συνάντηση.

«Δεν αποκλείεται να συζητήσουν το ζήτημα στο εγγύς μέλλον οι ηγέτες» των δύο χωρών, αναφέρει η πηγή στο RIA, προφανώς αναφερόμενη στους προέδρους της Τουρκίας και της Ρωσίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, οι διαπραγματεύσεις για την πρωτοβουλία που επιτρέπει τις εξαγωγές σιτηρών μέσω των ουκρανικών λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να διεξαχθούν εντός της εβδομάδας (20-26/2).

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω συμφωνία που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, θα πρέπει να ανανεωθεί τον Μάρτιο, όμως η Ρωσία έχει εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά της ως προς ορισμένες από τις διαστάξεις της, ιδίως την άρση των κυρώσεων που πλήττουν τις δικές της εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ