Ουκρανικά σιτηρά: Συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν προαναγγέλλει ρωσική πηγή
Νέες συνομιλίες Τουρκίας και Ρωσίας σε επίπεδο ηγετών, για το ζήτημα των εξαγωγών σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια προαναγγέλλει πηγή του ρωσικού πρακτορείου RIA.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχει οριστεί ακομη ημερομηνία για την εν λόγω συνάντηση.
«Δεν αποκλείεται να συζητήσουν το ζήτημα στο εγγύς μέλλον οι ηγέτες» των δύο χωρών, αναφέρει η πηγή στο RIA, προφανώς αναφερόμενη στους προέδρους της Τουρκίας και της Ρωσίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, οι διαπραγματεύσεις για την πρωτοβουλία που επιτρέπει τις εξαγωγές σιτηρών μέσω των ουκρανικών λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να διεξαχθούν εντός της εβδομάδας (20-26/2).
Σημειώνεται ότι, η εν λόγω συμφωνία που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, θα πρέπει να ανανεωθεί τον Μάρτιο, όμως η Ρωσία έχει εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά της ως προς ορισμένες από τις διαστάξεις της, ιδίως την άρση των κυρώσεων που πλήττουν τις δικές της εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΗΕ: 14 εκατ. τόνοι σιτηρών έχουν εξαχθεί από Ουκρανία
Επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για διμερείς σχέσεις, ενέργεια και σιτηρά
Τετ α τετ Πιερρακάκη με Fatih Birol - Στην ατζέντα η ενέργεια και η κρίση στη Μέση Ανατολή
20:31
«Τα μέτρα υπέρ των επενδύσεων που ανακοίνωσε η Κούβα είναι "ανεπαρκή"», λέει ο Ρούμπιο
20:22
«Η Ουκρανία μπορεί να προμηθεύσει με 1.000 drones τους συμμάχους της κατά του Ιράν», λέει ο Ζελένσκι
20:13
Ισραηλινός ΥΠΕΞ: «Έχουμε κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του Ιράν - Οι στόχοι παραμένουν ανεκπλήρωτοι»
20:00