Ουκρανικά σιτηρά: Συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν προαναγγέλλει ρωσική πηγή
Νέες συνομιλίες Τουρκίας και Ρωσίας σε επίπεδο ηγετών, για το ζήτημα των εξαγωγών σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια προαναγγέλλει πηγή του ρωσικού πρακτορείου RIA.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχει οριστεί ακομη ημερομηνία για την εν λόγω συνάντηση.
«Δεν αποκλείεται να συζητήσουν το ζήτημα στο εγγύς μέλλον οι ηγέτες» των δύο χωρών, αναφέρει η πηγή στο RIA, προφανώς αναφερόμενη στους προέδρους της Τουρκίας και της Ρωσίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, οι διαπραγματεύσεις για την πρωτοβουλία που επιτρέπει τις εξαγωγές σιτηρών μέσω των ουκρανικών λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να διεξαχθούν εντός της εβδομάδας (20-26/2).
Σημειώνεται ότι, η εν λόγω συμφωνία που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, θα πρέπει να ανανεωθεί τον Μάρτιο, όμως η Ρωσία έχει εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά της ως προς ορισμένες από τις διαστάξεις της, ιδίως την άρση των κυρώσεων που πλήττουν τις δικές της εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΗΕ: 14 εκατ. τόνοι σιτηρών έχουν εξαχθεί από Ουκρανία
Επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για διμερείς σχέσεις, ενέργεια και σιτηρά
Ποια η διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων - Υποχρεώσεις και οδηγίες προς τις επιχειρήσεις
01:00
Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών μέσω IRIS - Τι ισχύει για τις εμπορικές πληρωμές
00:30
Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει κάτι για τον Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
23:57
Το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
23:48