ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Στην Γκάνα η σορός του ποδοσφαιριστή Κριστιάν Ατσού

Σεισμός Τουρκία: Στην Γκάνα η σορός του ποδοσφαιριστή Κριστιάν Ατσού
«Ο Ατσού έπαιζε έπαιζε για τους Black Stars, αγαπήθηκε πολύ και θα μας λείψει πολύ», είπε ο αντιπρόεδρος της Γκάνα AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Το απόγευμα της Κυριακής (19/2) κατέφθασε στην πρωτεύουσα της Γκάνα, Άκρα η σορός του ποδοσφαιριστή Κριστιάν Ατσού, που πέθανε κάτω από τα συντρίμμια του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία.

Ειδικότερα, η τουρκική πρεσβεία της Γκάνα σε ανάρτηση της στο Twitter αναφέρει: «Τα λείψανα του αείμνηστου Κριστιάν Ατσού, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον σεισμό, παρελήφθησαν το απόγευμα στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Kotoka».

Ο Αντιπρόεδρος της Γκάνα, Mahamudu Bawumia και μια μεγάλη στρατιωτική πομπή περίμεναν το φέρετρο κατά την άφιξή του στην Άκρα, σύμφωνα με το CNNi.

«Ο Ατσού έπαιζε έπαιζε για τους Black Stars, αγαπήθηκε πολύ και θα μας λείψει πολύ», είπε ο Bawumia και πρόσθεσε ότι «θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην Ένωση Υποστηρικτών της Γκάνα, και σε όλους τους Γκανέζους, για αυτήν την απώλεια. Είναι μια πολύ οδυνηρή απώλεια».

«Διατηρούσαμε τις ελπίδες μας πως θα σωθεί, χωρίς να υπάρχει καμία ελπίδα, προσευχόμασταν συνεχώς. Αλλά δυστυχώς, όταν βρέθηκε, δεν ήταν πια μαζί μας», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι, ο 31χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής Κριστιάν Ατσού ανασύρθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (18/2), δώδεκα ημέρες μετά το φονικό σεισμό στη Τουρκία και τη Συρία.

Ο Κριστιάν Ατσού Τουασάμ ήταν Γκανέζος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως πλάγιος μέσος στην τουρκική Χαταϊσπόρ. Ο Ατσού ξεκίνησε την καριέρα του με την Πόρτο, επίσης περνώντας μια σεζόν δανεικός στην Ρίο Άβε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ