ΚΟΣΜΟΣ

Συγκίνηση για την «Άγια»: Υιοθετήθηκε το μωρό που γεννήθηκε στα συντρίμμια στη Συρία

Συγκίνηση για την «Άγια»: Υιοθετήθηκε το μωρό που γεννήθηκε στα συντρίμμια στη Συρία
Η θεία της και ο θείος της την υιοθέτησαν και την ονόμασαν Αφράα, από το όνομα της μητέρας της η οποία πέθανε στον σεισμό AP Photo / Ghaith Alsayed

Στην αγκαλιά των θείων της βρήκε ασφάλεια το βρέφος που γεννήθηκε κάτω από τα ερείπια ενός κτηρίου μετά τους σεισμούςστη Συρία και ήταν δεμένο ακόμα με τον ομφάλιο λώρο της μητέρας του.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη διάσωσή της και πήρε πήρε εξιτήριο το περασμένο Σάββατο. Η θεία της και ο θείος της την υιοθέτησαν και την ονόμασαν Αφράα, από το όνομα της μητέρας της η οποία πέθανε στον σεισμό μαζί με τον πατέρα της και τα τέσσερα αδέλφια της. Μια μέρα μετά την άφιξη του βρέφους στο νοσοκομείο, οι υπάλληλοι εκεί το φώναζαν ονόμασαν «Άγια» που στα Αραβικά σημαίνει «σημάδι από τον Θεό» ή «Θαύμα».

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν προσφερθεί να υιοθετήσουν το νεογέννητο, ωστόσο βρήκε καταφύγιο στην οικογένεια των θείων της μετά από τεστ DNA που επιβεβαίωσε ότι ήταν συγγενείς.

Οι γιατροί είπαν ότι το μωρό είναι καλά στην υγεία του.

«Είναι ένα από τα παιδιά μου τώρα», είπε ο θείος της αλ-Σαουάντι στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

«Δεν θα κάνω διάκριση μεταξύ αυτής και των παιδιών μου».

Ένα βίντεο της διάσωσής της λίγο μετά τον σεισμό έγινε viral στα social media.

Δραματικά πλάνα δείχνουν έναν άνδρα να απομακρύνεται με σπριντ μακριά από τα συντρίμμια καθώς την κουβαλούσε καλυμμένη με σκόνη στην αγκαλιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν κάτω από το κτήριο που κατέρρευσε για περισσότερες από 10 ώρες και οι γιατροί είπαν ότι έφτασε στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, με μώλωπες και κοψίματα σε όλο της το σώμα.

Για μέρες, ο αλ-Σαουάντι ανησυχούσε ότι κάποιος μπορεί να την απαγάγει και την επισκεπτόταν συχνά στο νοσοκομείο.

«Ήταν λυπηρό και κάποιες νοσοκόμες έκλαιγαν» όταν την πήραν από το νοσοκομείο, είπε ο Δρ Χάνι Μααρούφ που φρόντιζε την Αφράα από τότε που μεταφέρθηκε εκεί. Πρόσθεσε ότι το κοριτσάκι ήταν πολύ καλά στην υγεία του όταν πήρε εξητήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ