ΚΟΣΜΟΣ

«Εμφύλιος» στη Μόσχα: Ο Πριγκόζιν κατηγορεί τον υπουργό Άμυνας για προδοσία

«Εμφύλιος» στη Μόσχα: Ο Πριγκόζιν κατηγορεί τον υπουργό Άμυνας για προδοσία
Ο επικεφαλής της Wagner, Εβγκένι Πριγκόζιν κατηγόρησε Ρώσους ανώτερους αξιωματούχους ότι στέρησαν πυρομαχικά από τους μαχητές της ομάδας του, που πολεμούν στην Ουκρανία AP Photo / Alexander Zemlianichenko, File

Ο ιδρυτής της ομάδας Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, κατηγόρησε την Τρίτη τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλερί Γερασίμοφ για προσδοσία.

Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν οι Ρώσοι ανώτεροι αξιωματούχοι, στέρησαν από τους μαχητές της ομάδας του πυρομαχικά και προσπάθησαν να καταστρέψουν την Wagner, ενέργειες που όπως είπε, ισοδυναμούν με προδοσία.

«Υπάρχει άμεση αντιπολίτευση», πρόσθεσε σε φωνητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram, υπογραμίζοντας πως «αυτό μπορεί να εξισωθεί με εσχάτη προδοσία».

Η ομάδα Wagner ηγείται της πολύμηνης μάχης της Ρωσίας για την πόλη Μπαχμούτ Bakhmut στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας.

Είναι το δεύτερο τέτοιο μήνυμα που δημοσιεύει ο Πριγκόζιν μέσα σε δύο ημέρες. Τη Δευτέρα, κατήγγειλε ότι ανώνυμοι αξιωματούχοι αρνούνταν να στείλουν προμήθειες στη Wagner λόγω έχθρας προς το πρόσωπό του.

Στο μήνυμά του, μιλώντας με υψωμένη φωνή, ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου και τον Βαλέρι Γκερασίμοφ, ότι προκάλεσαν σκόπιμα τις ελλείψεις όπλων, οι οποίες, όπως είπε, οδήγησαν σε αυξημένες απώλειες στα στρατεύματα της ομάδας του που πολεμούσαν γύρω από την Μπαχ.

«Αυτοί που μας εμποδίζουν να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο εργάζονται σίγουρα για τον εχθρό», υποστήριξε ο επικεφαλής της Wagner.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ