ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγήτριά σε ώρα μαθήματος

Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγήτριά σε ώρα μαθήματος
Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί AP Photo/Laetitia Notarianni

Σοκ προκάλεσε στη γαλλική πόλη Σεν Ζαν ντε Λουζ ο θανάσιμος τραυματισμός με μαχαίρι μιας 53χρονης Ισπανίδας καθηγήτριας από 16χρονο μαθητή κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Ειδικότερα, ο μαθητής, ο οποίος συνελήφθη, χτύπησε την καθηγήτρια με μαχαίρι στο στήθος. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ καθοδόν βρίσκεται και ο υπουργός Παιδείας.

Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο, διερευνάται το ενδεχόμενο ο μαθητής να πάσχει από ψυχικές διαταραχές, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος τον καθοδήγησε μία φωνή.

Οι μαθητές του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Πυρηναίων, αποχώρησαν το μεσημέρι από το σχολείο αφού για προληπτικούς λόγους έμειναν κλεισμένοι στις τάξεις τους για δυο ώρες.

Σημειώνεται ότι, το προάστιο στο οποίο βρίσκεται το ιδιωτικό σχολείο, είναι από τις πιο εύπορες περιοχές του Μπορντώ.

Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, αυτή τη φορά, σε λύκειο της Caen στη Νορμανδία, με τον καθηγητή στο συγκεκριμένο συμβάν να βγαίνει σώος από την επίθεση.

Ο τοπικός εισαγγελέας Ζερόμ Μπουριέ επιβεβαίωσε την επίθεση στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα εν ώρα μαθήματος.

Αυτόπτες μάρτυρες εξήγησαν ότι «είδαν το δράστη να βγάζει κάτι από την τσάντα του, ένα αντικείμενο τυλιγμένο με χαρτί. Μετά κατευθύνθηκε προς την πόρτα. Νομίζαμε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα. Μάλιστα, μπλόκαρε την πρόσβαση. Η δασκάλα ήταν τότε στον πίνακα, κοντά σε αυτή την πόρτα. Στη συνέχεια γύρισε και τη χτύπησε με κάτι που έμοιαζε με κατσαβίδι, στο ύψος του θώρακα. Ακούσαμε μια κραυγή, μετά τίποτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ