Κίνα: Κατέρρευσε ορυχείο εγκλωβίζοντας περισσότερα από 57 άτομα
Περισσότεροι από 57 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε ανθρακωρυχείο που κατέρρευσε στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στην Κίνα, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
«Τουλάχιστον 57 άνθρωποι αγνοούνται», ανέφερε το δίκτυο και «πάνω από 200 διασώστες έχουν φθάσει στο σημείο».
Νωρίτερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα είχε αναφέρει ότι πάνω από 50 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί λόγω της κατάρρευσης του ορυχείου.
«Το δυστύχημα έγινε το απόγευμα της Τετάρτης και σύμφωνα με μια πρώτη έρευνα πάνω από 50 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο ορυχείο», σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.
«Στις 17.13 (τοπική ώρα, 11.13 ώρα Ελλάδας) τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν από το ορυχείο, εκ των οποίων οι δύο δεν είχαν ζωτικές ενδείξεις», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έδωσε εντολή για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο ορυχείο, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η ασφάλεια των ορυχείων έχει βελτιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Κίνα, όπως και η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης τέτοιων περιστατικών, πολλά εκ των οποίων είχαν αποσιωποιηθεί στο παρελθόν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσία: Συνάντηση κορυφής Σι και Πούτιν στην Μόσχα, βλέπει η Wall Street Journal
Τι θα συμβεί εάν η Κίνα μπει στον πόλεμο της Ουκρανίας;
Κίνα: Διαψεύδει το Πεκίνο ότι θέλει να προμηθεύσει με όπλα τη Ρωσία
Εκλογές στο Χονγκ Κονγκ: Χαμηλό αναμένεται το ποσοστό συμμετοχής λόγω της πυρκαγιάς
11:06
Πόλεις χωρίς εμπόδια: Πώς η τεχνολογία ενισχύει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία
11:00
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο Business Day σε συνεργασία με τη Randstad
11:00
Σε πλήρη εξέλιξη η απομάκρυνση των φερτών υλικών στους πλημμυρισμένους δρόμους της Αττικής (pics)
10:56