ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης σε στρατιωτική βάση - 60 νεκροί

Έφοδος ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης σε στρατιωτική βάση - 60 νεκροί

Μαχητές της Αλ Σαμπάμπ στην Σομαλία ανακοίνωσαν ότι οδήγησαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε βάση του στρατού της Αιθιοπίας και σκότωσαν 60 στρατιώτες.

 

Οι κάτοικοι της πόλης Χαγκλάν, που βρίσκεται κοντά στην στρατιωτική βάση, δήλωσαν στο Reuters ότι άκουσαν μια πολύ ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια ανταλλαγή πυρών, λίγο πριν τα ξημερώματα. Η ανταλλαγή πυρών κράτησε για τουλάχιστον μια ώρα, έπειτα από την έκρηξη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποιο επίσημο σχόλιο από στρατιωτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης (AMISOM), η οποία απαρτίζεται από τα αφρικανικά έθνη που υποστηρίζουν την φιλική προς τη Δύση κυβέρνηση και μάχονται κατά της Αλ Κάιντα.

«Οι μαχητές μας εισέβαλλαν στην βάση της AMISOM στη Χαγκλάν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, Αμπντίασις Αμπου Μουσάμπ, στο Reuters. Ο ίδιος είπε ότι η ομάδα χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και στην συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στους στρατιώτες.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε ότι «αρκετοί μαχητές της Αλ Σαμπάμπ είναι νεκροί», περίπου 16.

«Ήταν πολύ μεγάλη έκρηξη. Κατέστρεψε την πύλη εισόδου και πολλά σημεία της βάσης», είπε ο εκπρόσωπος.

Η οργάνωση συχνά εξαπολύει επιθέσεις με όπλα και βόμβες με στόχο κυρίως αξιωματούχους, δυνάμεις ασφαλείας και την AMISOM σε μια προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης και την επιβολή μιας αυστηρότερης εκδοχής του Ισλάμ στη Σομαλία.

Τον περασμένο Ιανουάριο, στρατιωτικές δυνάμεις της Κένυας που συμμετέχουν στην AMISOM, υπέστησαν μεγάλο πλήγμα όταν μαχητές της Αλ Σαμπάμπ, πραγματοποίησαν έφοδο τα ξημερώματα στο στρατόπεδο Ελ Άμπε, κοντά στα σύνορα με την Κένυα.

Η Αλ Σαμπάμπ ανακοίνωσε τότε ότι σκότωσε πάνω από 100 στρατιώτες όμως η Κένυα δεν έδωσε καμία επίσημη ενημέρωση για τις απώλειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ