ΚΟΣΜΟΣ

Atherstone Ball Game: Το βίαιο έθιμο πριν την Ash Wednesday από τον 12ο αιώνα

Atherstone Ball Game: Το βίαιο έθιμο πριν την Ash Wednesday από τον 12ο αιώνα
Η ημέρα του εθίμου ονομάζεται Shrove Tuesday ή Pancake Day, και ορίζει εξομολόγηση και κατανάλωση πανκέικ και γλυκών πριν τη νηστεία AP/Joe Giddens

Ένα ιδιαίτερα επιθετικό και βίαο έθιμο, αποτελεί το Atherstone Ball Game, και πραγματοποιείται από το 1199 κάθε χρόνο, μία μέρα πριν την έναρξη της νηστείας, Ash Wednesday, την χριστιανική γιορτή για Αγγλικανούς, Λουθηρανούς, Μεθοδιστές και Ρωμαιοκαθολικούς.

Η ημέρα του εθίμου ονομάζεται Shrove Tuesday ή Pancake Day, και ορίζει εξομολόγηση και κατανάλωση πανκέικ και γλυκών πριν τη νηστεία.

Το έθιμο του Atherstone Ball Game

Σύμδψνα με το erthnews.gr, στις τρεις το απόγευμα πετάνε την μπάλα από ένα μπαλκόνι σε ένα συγκεκριμένο δρόμο, τον Long street, του Άθερστον, όπου έχει συγκεντρωθεί κόσμος ακόμη και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού πετάνε από τα μπαλκόνια γλυκά και τα παιδιά μαλώνουν ποιος θα τα πάρει παίρνοντας έτσι την απαραίτητη εκπαίδευση για την μπάλα όταν μεγαλώσουν.

Όποιος στη λήξη του παιχνιδιού βρεθεί να έχει στην κατοχή του την μπάλα κερδίζει, ενώ στους κανόνες αναφέρεται ότι όσοι συμμετέχουν πρέπει να παραμείνουν στον συγκεκριμένο δρόμο και να μην σκοτώσουν κάποιον.

Είναι φανερό στο βίντεο, πως αυτή τη χρονιά υπήρξε απίστευτη βία.

«Υπάρχει κάτι υποσυνείδητα δελεαστικό στον καβγά μέσα σε αυτό το φιλικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον, ανεξάρτητα από το πόσοι διαγωνιζόμενοι σύρονται έξω με μαύρα μάτια, σκισμένα ρούχα και μελανιασμένα μέλη» γράφει αρθρογράφος που το παρακολούθησε από κοντά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ