ΚΟΣΜΟΣ

Τζιλ Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θέλουν να συνομιλούν με τις αφρικανικές χώρες ως ίσοι έναντι ίσων

Τζιλ Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θέλουν να συνομιλούν με τις αφρικανικές χώρες ως ίσοι έναντι ίσων
Είχε συνομιλίες με την πρώτη κυρία της Ναμίμπιας, τη Μόνικα Γκέινγκος, καθώς και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών AP/Alex Brandon

Τζιλ Μπάιντεν, πρώτη κυρία των ΗΠΑεπισήμανε πως η Ουάσινγκτον θέλει να ξεκινήσει έναν διάλογο ως «ίσος προς ίσον» με τις αφρικανικές χώρες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ναμίμπια.

«Δεσμευόμαστε να φροντίσουμε ότι οι αφρικανικές χώρες να μην έχουν μόνο φωνή στους διεθνείς οργανισμούς, όπως στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τη G20, αλλά και να ακούγονται ως ίσες έναντι ίσων» ανέφερε σε ομιλία της στην πρωτεύουσα Βίντχουκ.

Η Τζιλ Μπάιντεν είχε συνομιλίες με την πρώτη κυρία της Ναμίμπιας, τη Μόνικα Γκέινγκος, καθώς και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Αύριο Παρασκευή (24/2) θα βρίσκεται στην Κένυα για να μιλήσει κυρίως για την ιστορική ξηρασία που πλήττει το Κέρας της Αφρικής, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να αντιμετωπίζουν το φάσμα του λιμού.

Η περιοδεία αυτή οργανώθηκε σε συνέχεια της συνόδου κορυφής για την Αφρική που φιλοξενήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ουάσινγκτον, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην ήπειρο αυτήν, όπου η Κίνα έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ