ΚΟΣΜΟΣ

R. Kelly: Ποινή φυλάκισης 20 χρόνων για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων

R. Kelly: Ποινή φυλάκισης 20 χρόνων για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων
Το δικαστήριο περιέγραψε τον ράπερ ως ένα κατά συρροή σεξουαλικό αρπακτικό που «στόχευε σε νεαρά κορίτσια και έκανε διάφορα για να κρύψει την κακοποίησή τους» AP Photo/Amr Alfiky, File

Ποινή φυλάκισης 20 ετών για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων επέβαλε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σικάγο στον ράπερ R. Kelly, για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και αποπλάνησης ανηλίκου αναφορικά με την βαφτισιμιά του.

Μάλιστα το δικαστήριο περιέγραψε τον ράπερ ως ένα κατά συρροή σεξουαλικό αρπακτικό που «στόχευε σε νεαρά κορίτσια και έκανε διάφορα για να κρύψει την κακοποίησή τους».

Οι εισαγγελείς αναφέρουν επίσης ότι μέχρι και σήμερα, ακόμα και μετά την ετυμηγορία των ενόρκων εναντίον του, ο Κέλι αρνείται τις κατηγορίες. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο στον ράπερ είχε επιβληθεί ποινή 30 ετών από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για εκβιασμούς, σεξουαλική εκμετάλλευση και μαστροπεία.

Ο R. Kelly είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες που καταδικάστηκαν για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα κατά τη διάρκεια των μεγάλων αποκαλύψεων του κινήματος MeToo.

Η δίκη για τα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων ξεκίνησε τον Ιανουάριο και οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν για την βιντεοσκόπηση σεξουαλικών επαφών με ανήλικους, ενώ μαρτυρίες στην δικαστική αίθουσα σόκαραν, ειδικά από την 37χρονη σήμερα βαφτιστήρα του, η οποία ισχυρίστηκε πως ο τραγουδιστής είχε σεξουαλικές επαφές μαζί της εκατοντάδες φορές, όπως χαρακτηριστικά είπε, πριν εκείνη ενηλικιωθεί, ενώ όπως είπε η πρώτη φορά που είχαν ερωτική επαφή ήταν στα 15 της χρόνια.

Μάλιστα η 37χρονη Τζέιν κατήγγειλε ότι ο R. Kelly την εξανάγκαζε να προβεί σε ερωτικές περιπτύξεις μαζί του, ενώ ανέφερε ότι είχε ερωτικό βίντεο με εκείνην. Ο τραγουδιστής δεν δίστασε να χρηματίσει την κοπέλα για να μην διακινδυνεύσει την φήμη του εάν η κασέτα χανόταν από εκείνον και να μπορέσει να ισχυριστεί ότι επρόκειτο για μία ιερόδουλη που συνάντηση τυχαία.

«Σε περίπτωση που κάποιος έβλεπε την κασέτα ή αν κυκλοφορούσε για τον οποιοδήποτε λόγο, θα έλεγε ότι είμαι πόρνη» κατέθεσε η 37χρονη ενώπιον του Δικαστηρίου.

Επίσης, η βαφτιστήρα του τραγουδιστή σημείωσε ότι οι ερωτικές επαφές μεταξύ τους διήρκησαν μόνο μέχρι να κλείσει τα 18. Για την πρώτη φορά που την άγγιξε ο τραγουδιστής ανέφερε στην κατάθεσή της πως έγινε όταν εκείνος ήταν 30 ετών, σε ένα στούντιο ηχογράφησης στο Σικάγο και έπειτα άρχισε να την καλεί πολύ συχνά στο σπίτι του στο North Side.

Σοκαριστική ήταν η αποκάλυψή της ότι στις συναντήσεις τους, αρκετές φορές, βρίσκονταν και άλλες έφηβες κοπέλες, τις οποίες μάλιστα της είχε πει εκείνος να βρίσκει και να πηγαίνει στο σπίτι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ