Πόλεμος Ουκρανία: Η Κίνα θα όφειλε να υπερασπιστεί τον Χάρτη του ΟΗΕ μπροστά στην επίθεση της Ρωσίας
Ανανεώθηκε:
Η κυβέρνηση της Κίνας θα όφειλε να εκπληρώσει την υποχρέωσή της να υπερασπιστεί τον καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μπροστά στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Χόρχε Τολέδο, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα.
Έκανε το σχόλιο αυτό στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση στο Πεκίνο με ακροατήριο δεκάδες διπλωμάτες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πρώτη επέτειο της εισβολής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην ουκρανική επικράτεια.
Ο κ. Τολέδο έκρινε ακόμη πως το κείμενο που παρουσιάζει τη θέση της Κίνας για τη σύρραξη, το οποίο δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, δεν αποτελεί ειρηνευτική πρόταση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Βρετανία: Καλεί την G7 να επισπεύσει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ
Ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία: Νέα στρατιωτική βοήθεια 2 δισ. από τις ΗΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της» απαντά ο Δένδιας στην Άγκυρα
13:09
ΕΛΛΑΔΑ
Θανατηφόρο τροχαίο στην Πατρών-Πύργου: 16χρονος ο νεκρός, 17χρονος στους τραυματίες
12:56
ΚΟΣΜΟΣ
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κέντρα εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
12:43
ΚΟΣΜΟΣ
Axios: Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν την Κυριακή στις ΗΠΑ
12:30
ΚΟΣΜΟΣ