Πόλεμος Ουκρανία: Η Κίνα θα όφειλε να υπερασπιστεί τον Χάρτη του ΟΗΕ μπροστά στην επίθεση της Ρωσίας
Ανανεώθηκε:
Η κυβέρνηση της Κίνας θα όφειλε να εκπληρώσει την υποχρέωσή της να υπερασπιστεί τον καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μπροστά στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Χόρχε Τολέδο, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα.
Έκανε το σχόλιο αυτό στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση στο Πεκίνο με ακροατήριο δεκάδες διπλωμάτες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πρώτη επέτειο της εισβολής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην ουκρανική επικράτεια.
Ο κ. Τολέδο έκρινε ακόμη πως το κείμενο που παρουσιάζει τη θέση της Κίνας για τη σύρραξη, το οποίο δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, δεν αποτελεί ειρηνευτική πρόταση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Βρετανία: Καλεί την G7 να επισπεύσει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ
Ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία: Νέα στρατιωτική βοήθεια 2 δισ. από τις ΗΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Ξεκινά αύριο (27/12) η 24ωρη πιλοτική λειτουργία του μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών
15:25
ΕΛΛΑΔΑ
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
15:20
ΕΛΛΑΔΑ
Αλεξανδρούπολη: Ζύγιζε μόλις εννιά κιλά ο τρίχρονος που πέθανε από ασιτία
15:12
ΕΛΛΑΔΑ
Την Δευτέρα στο εδώλιο ο Άρης Μπουγκοπέτρος που τον μήνυσε η σύζυγος του - Αφέθηκε ελεύθερος
15:04
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ