ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Η Wagner υποστηρίζει ότι κατέλαβε άλλο ένα χωριό κοντά στη Μπάχμουτ

Πόλεμος Ουκρανία: Η Wagner υποστηρίζει ότι κατέλαβε άλλο ένα χωριό κοντά στη Μπάχμουτ
Το χωριό Μπερχίφκα βρίσκεται βόρεια της πόλης Μπάχμουτ, που αποτελεί στρατηγικής σημασίας περιοχή για τις ρωσικές δυνάμεις AP Photo

Την κατάληψη του χωριού Μπερχίφκα, βόρεια της περιοχής Μπάχμουτ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή (24/2) ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Γεβγκενι Wagner Πριγκόζιν.

Ο Πριγκόζιν σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως το χωριό Μπερχίφκα, το οποίο ονομάζεται Μπερχόφκα στα ρωσικά, «βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχό μας. Οι μονάδες της Wagner ελέγχουν το σύνολο του Μπερχόφκα».

Σημειώνεται ότι, η κατάληψη του χωριού αυτού, αποτελεί μια κίνηση «κλειδί» για τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς βρίσκεται κοντά στην πόλης Μπάχμουτ, η οποία αποτελεί μία πόλη στρατηγικής σημασίας την οποία η Ρωσία προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό της εδώ και πολλούς μήνες.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Μπαχμούτ

Η Ρωσία «σφίγγει τον κλοιό» γύρω από την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, παρά την σθεναρή αντίσταση που συναντούν από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Η κατάληψη της Μπερχίφκα αποτελεί το επόμενο βήμα από όταν ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ανακοίνωσε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ότι οι άνδρες της κατέλαβαν το χωριό Κράσνα Χόρα, που βρίσκεται βόρεια του Μπαχμούτ.

Το Μπαχμούτ, μια πόλη στην επαρχία Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, αποτελεί τόπος σκληρών μαχών εδώ και μήνες. Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, δήλωσε από την πλευρά του ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να ελέγχει το Μπαχμούτ και προσπαθεί να «σταθεροποιήσει» τη γραμμή του μετώπου γύρω του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ