Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε ναό ηλικίας 3.000 ετών
Έναν ακόμη σημαντικός αρχαιολογικός θησαυρός υπέστη μεγάλες ζημιές εξαιτίας της βαρβαρότητας των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι τζιχαντιστές ανατίναξαν το ναό του Ναμπού, Θεού της Σοφίας για τους Βαβυλώνιους. Ο συγκεκριμένος ναός βρίσκεται στην ασσυριακή πόλη Νιμρούντ, στο βόρειο Ιράκ, πολύ κοντά στη Μοσούλη.
Οι πληροφορίες θέλουν το ναό να μην έχει καταστραφεί ολοσχερώς και τις ζημιές να επικεντρώνονται στην είσοδό του, χωρίς πάντως, να υπάρχει επιβεβαίωση από επίσημα χείλη, καθώς παραμένει άγνωστο ακόμα και το πότε προκλήθηκαν οι ζημιές από τους μαχητές του ISIS.

Twitter / Dalatrm
ΕΛΛΑΔΑ
Μεταξουργείο: Οδηγός ηλεκτρικού πατινιού παρέσυρε αναβάτη μηχανής και τον εγκατέλειψε τραυματισμένο
19:32
ΚΟΣΜΟΣ
Τρεις νεκροί μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Κωνσταντινούπολη
19:22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κανείς δεν θα στείλει μηνύματα στην Τουρκία» - Τσελίκ κατά Αθήνας για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
19:13
ΕΛΛΑΔΑ
Δίκη Τεμπών: Συγκλόνισε κατά την κατάθεσή του ο πατέρας της Φραντζέσκας Μπέζα
19:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ