ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδιο Μακρόν με οικολόγο ακτιβιστή μπροστά στις κάμερες: «Σε τι χρησιμεύεις;»

Επεισόδιο Μακρόν με οικολόγο ακτιβιστή μπροστά στις κάμερες: «Σε τι χρησιμεύεις;»
Ο νεαρός οικολόγος ακτιβιστής μίλησε σε αρκετά υψηλό τόνο και κατηγόρησε τον Μακρόν πως αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την κλιματική αλλαγή AP Photo/Bertrand Langlois, Pool

«Οικονομία στο νερό» ζήτησε από τους Γάλλους πολίτες ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής του στην ετήσια έκθεση αγροτικών γαλλικών προϊόντων στο Παρίσι. Μία επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Μακρόν προέβη σε δηλώσεις, αλλά και... λογομάχησε με οικολόγο ακτιβιστή.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην έκθεση, ο Γάλλος Πρόεδρος βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα νεαρό οικολόγο ακτιβιστή, ο οποίος φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «σε τι χρησιμεύεις;» και μιλώντας του σε αρκετά υψηλό τόνο, τον κατηγόρησε πως αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Ο Μακρόν επιχείρησε να απαντήσει, αλλά ο νεαρός δεν θέλησε να τον αφήσει να μιλήσει. Ο Μακρόν τού είπε πως η συμπεριφορά του συνιστά μια μορφή αστικής βίας και ο ακτιβιστής του απάντησε πως δεν επιθυμεί διάλογο.

Το συμβάν έληξε με τον Γάλλο Πρόεδρο να του λέει πως «αφού δεν επιθυμείτε τον διάλογο, καλύτερα να φύγετε».

Τα «αιτήματα» Μακρόν προς τους πολίτες

Ειδικότερα ο Γάλλος πρόεδρος, με αφορμή την ανομβρία που πλήττει τον τελευταίο καιρό τη χώρα, τόνισε πως θα πρέπει όλοι να κάνουν ενέργειες εξοικονόμησης νερού, αποφεύγοντας τις σπατάλες και τις διαρροές.

Ως προς τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ο Μακρόν κάλεσε τους διανομείς και τα σούπερ μάρκετ να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ανέφερε επίσης πως θα συνεχιστούν ορισμένες ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα, ούτως ώστε να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ