ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Παρά την τελευταία επιθυμία της Ελισάβετ, χρήζει βασίλισσα την Καμίλα

Βασιλιάς Κάρολος: Παρά την τελευταία επιθυμία της Ελισάβετ, χρήζει βασίλισσα την Καμίλα
Toby Melville, Pool Photo via AP, File

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πρόκειται επίσημα να ανακηρύξουν την Καμίλα ως «Βασίλισσα» και όχι ως «Βασιλική Σύζυγο». Σύμφωνα με τη Daily Mail, η αλλαγή είναι πιθανό να έρθει μετά τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου τον Μάιο γεγονός που θα σφραγίσει την αξιοσημείωτη - κατά πολλούς - μεταμόρφωση της Καμίλα στο πλευρό του νέου βασιλιά.

Υπενθυμίζεται ότι όταν παντρεύτηκε τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας το 2005, θεωρήθηκε ευρέως ότι δεν θα ονομαζόταν ποτέ βασίλισσα όταν ανέβαινε στο θρόνο λόγω των γεγονότων με την Νταϊάνα, του διαζυγίου της και των αντιδράσεων από το παλάτι.

Όμως η Καμίλα κέρδισε την κοινή γνώμη με την αφοσίωση που έδειξε στον θεσμό και τον σύζυγό της γεγονός που έκανε την βασίλισσα Ελισάβετ τον περασμένο Φεβρουάριο να της δώσει τον τίτλο της «Βασιλικής Συζύγου» σαν μια ένδειξη αποδοχής και στήριξης.

Μετά το θάνατο της Ελισάβετ ο Κάρολος φαίνεται ότι πρόκειται να το πάει ένα βήμα πιο πέρα χρήζοντάς την Βασίλισσα.

Το πρώτο σημάδι της νέας προσέγγισης ήρθε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Καμίλα κυκλοφόρησε το «Queen's Reading Room» -χωρίς το «Consort»- όταν ενημέρωσε για το όνομα της φιλανθρωπικής της οργάνωσης, το Αναγνωστήριο της Δούκισσας της Κορνουάλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ