ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Το Ισραήλ δεν θα «παγώσει» την εποικιστική δραστηριότητα λέει ο ΥΠΟΙΚ της χώρας

Δυτική Όχθη: Το Ισραήλ δεν θα «παγώσει» την εποικιστική δραστηριότητα λέει ο ΥΠΟΙΚ της χώρας
Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν την Κυριακή να «αποτρέψουν περαιτέρω βία» και να εργαστούν για «αποκλιμάκωση» AP/Sam McNeil

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα συμφωνήσει σε κανένα πάγωμα των εποικιστικών δραστηριοτήτων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αφού Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ιορδανία να σταματήσουν τέτοιες κατασκευές τους επόμενους μήνες.

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν την Κυριακή να «αποτρέψουν περαιτέρω βία» και να εργαστούν για «αποκλιμάκωση», μετά από συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές σήμερα στην Ιορδανία.

Στο κοινό ανακοινωθέν περιλαμβάνεται η δέσμευση του Ισραήλ να σταματήσει τη συζήτηση για τη δημιουργία νέων οικιστικών μονάδων για μια περίοδο 4 μηνών.

«Δεν έχω ιδέα για τι μίλησαν στην Ιορδανία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, ο οποίος έχει επίσης αρμοδιότητα για τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

«Αλλά ένα πράγμα ξέρω: δεν θα υπάρξει πάγωμα της οικοδόμησης και της ανάπτυξης σε οικισμούς, ούτε για μια μέρα (είναι υπό την εξουσία μου)», έγραψε στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ