ΚΟΣΜΟΣ

NYT: Nέος κύκλος απολύσεων 200 ατόμων στο Twitter

NYT: Nέος κύκλος απολύσεων 200 ατόμων στο Twitter
Ένας ακόμη κύκλος περικοπών θέσεων εργασίας, αφότου την αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ τον Οκτώβριο του 2022 Matt Rourke

Σε νέο κύκλο περικοπών, προχωρά ο αμερικανικός κολοσσός Twitter Inc, καθώς σύμφωνα με την New York Times, απέλυσε τουλάχιστον 200 εργαζομένους της, περίπου το 10% δηλαδή του τρέχοντος εργατικού δυναμικού της,

Αυτός είναι ένας ακόμη κύκλος περικοπών θέσεων εργασίας, αφότου την αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ τον Οκτώβριο του 2022.

Οι απολύσεις, που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου (26/2), αφορούσαν υπεύθυνους διαχείρισης έργου, αναλυτές δεδομένων και μηχανικούς αρμόδιους για τη μάθηση των μηχανών και την αξιοπιστία της υπηρεσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλέστηκε ενημερωμένες πηγές.

Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της για να της ζητήσει σχόλιο.

Η Twitter είχε προσωπικό περίπου 2.300 εργαζομένων τον περασμένο μήνα, κατά τον κ. Μασκ .

Οι νέες απολύσεις ακολουθούν το αρχικό κύμα μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας στην εταιρεία, που είχαν φθάσει τις 3.700, καθώς ο κ. Μασκ, που εξαγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκ. δολαρίων πέρυσι, λάμβανε μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Ο Ίλον Μασκ δήλωνε τον Νοέμβριο πως η Twitter ήταν αντιμέτωπη με «μεγάλη πτώση των εσόδων», καθώς οι διαφημιστές μείωναν τις δαπάνες τους εξαιτίας των ανησυχιών τους για την έλλειψη ελέγχου του περιεχομένου.

Η Twitter άρχισε πρόσφατα να μοιράζεται έσοδα από τις διαφημίσεις με κάποιους από τους δημιουργούς περιεχομένου στην πλατφόρμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ