ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Ένας νεκρός, τραυματίες και νέες καταρρεύσεις κτηρίων μετά τα 5,2 Ρίχτερ

Σεισμός Τουρκία: Ένας νεκρός, τραυματίες και νέες καταρρεύσεις κτηρίων μετά τα 5,2 Ρίχτερ
Κτίρια έχουν καταρρεύσει και διεξάγονται έρευνες για τυχόν θύματα AP Photo/Emrah Gurel

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 69 τραυματίστηκαν μετά από το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Τουρκία την Καθαρά Δευτέρα, με τουρκικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι κατέρρευσαν και αρκετά κτήρια στην επαρχία της Μαλάτιας. 

«Ενας συμπολίτης μας δυστυχώς έχασε την ζωή του, 69 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιουνούς Σεζέρ.

«Κτήρια κατέρρευσαν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν σπεύσει επιτόπου», είχε ανακοινώσει νωρίτερα η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών Afad στο Twitter, με πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για περίπου 30 κτήρια.

Ο δήμαρχος της πόλης Γεζίλγιουρτ, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, δήλωσε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk ότι κτίρια έχουν καταρρεύσει και ότι διεξάγονται έρευνες για τυχόν θύματα.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.04 τοπική ώρα, σύμφωνα με την Afad.

Η επαρχία της Μαλάτια επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, που σκότωσε 44.374 , σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών, κατέστρεψε 170.000 κτίρια σε 11 τουρκικές επαρχίες και έπληξε και την γειτονική Συρία.

Από τις 6 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί περί τις 10.000 μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την Afad.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ