ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συγγνώμη Ερντογάν σε κατοίκους της Αντιγιαμάν για καθυστέρηση στις διασώσεις

Τουρκία: Συγγνώμη Ερντογάν σε κατοίκους της Αντιγιαμάν για καθυστέρηση στις διασώσεις
«Δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντιγιαμάν για πολλές ημέρες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος AP / Turkish Presidency

Συγγνώμη από τους κατοίκους της επαρχίας Αντιγιαμάν ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Δευτέρα (27/2) για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας σε μία από τις πλέον πληγείσες τουρκικές περιοχές από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αντιγιαμάν, δήλωσε πως «εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντίγιαμαν για πολλές ημέρες. Ζητώ συγγνώμη γι' αυτό».

Αντιμέτωπος με την κοινωνική κατακραυγή ο Ερντογάν

Με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση, βρίσκονται απέναντι σε ένα μεγάλο κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, είναι εκείνο των οπαδών της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, που με συνθήματά τους κάλεσαν την τουρκική κυβέρνηση να παραιτηθεί, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία, σε μια από τις σπάνιες ηχηρές και ανοιχτές διαμαρτυρίες κατά των αρχών στην χώρα.

«Κυβέρνηση, παραιτήσου!» τραγουδούσαν χιλιάδες οπαδοί της ομάδας Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη στο στάδιο Ινονού το βράδυ της Κυριακής (26/2) κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Αντάλιασπορ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ