ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Σμήνη πουλιών κατέκλυσαν τους δρόμους - Φόβοι για περιβαλλοντική κρίση

Μεξικό: Σμήνη πουλιών κατέκλυσαν τους δρόμους - Φόβοι για περιβαλλοντική κρίση
Πολλοί και πολλές απέδωσαν το φαινόμενο αυτό στην «ικανότητα των πουλιών να διαισθάνονται τις αλλαγές στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο» υπαινίσσοντας πως πλησιάζει το τέλος του κόσμου AP Photo/David J. Phillip

Το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει βίντεο που απαθανατίζουν σμήνη πουλιών να κατακλύζουν τους δρόμους του Μεξικού, με τους χρήστες να κάνουν λόγο για προειδοποίηση μεγάλης περιβαλλοντικής κρίσης στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, πολλοί και πολλές από τους χρήστες του TikTok και του Twitter απέδωσαν το φαινόμενο αυτό στην «ικανότητα των πουλιών να διαισθάνονται τις αλλαγές στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο» και με διάφορους να υπαινίσσονται πως πλησιάζει το τέλος του κόσμου.

Οι εικασίες, αυτές, ωστόσο, σύμφωνα με το Associated Press, δεν ευσταθούν, καθώς όπως επισημαίνουν ειδικοί, η συμπεριφορά που καταγράφεται στο βίντεο είναι φυσιολογική για το είδος πουλιών που κατέγραψε ο φακός.

Σύμφωνα με τον ορνιθολόγο και εξελικτικό βιολόγο στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, Ρίτσαρντ Πραμ, η συμπεριφορά των πουλιών «δεν είναι ούτε πολύ περίεργη, ούτε τρομακτική».

Ειδικότερα, ο Πράμ διαπίστωσε ότι τα πουλιά αυτά είναι μικρά κοτσύφια, τα οποία οποία αναπαράγονται στις κεντρικές και δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ περνούν τους χειμώνες τους στο νότο των ΗΠΑ και στο Μεξικό. Ανέφερε δε, ότι το είδος αυτό «συγκεντρώνεται σε σμήνη» όταν δεν βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, όπου προσπαθούν να αποφύγουν τα αρπακτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ