ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Έμπορος ναρκωτικών έκανε πλαστικές για να μην αναγνωρίζεται από τις Αρχές

Ταϊλάνδη: Έμπορος ναρκωτικών έκανε πλαστικές για να μην αναγνωρίζεται από τις Αρχές
Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την ταυτότητά του, ονομαζόταν Τζίμιν Σέονγκ, εμφανίστηκε στην αστυνομία ως Κορεάτης Handout/Royal Thai Police/CNNi

Σενάριο ταινίας του Χόλυγουντ θυμίζει η προσπάθεια ενός εμπόρου ναρκωτικών να αποφύγει τη σύλληψη στην Ταϊλάνδη. Ο κακοποιός, προχώρησε σε σειρά πλαστικών επεμβάσεων προκειμένου να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ο άνδρας παρέμενε άφαντος, έως ότου έφτασαν πληροφορίες στην αστυνομία για διακίνηση ναρκωτικών από Κορεάτη έμπορο.

Μετά από μήνες ερευνών, η αστυνομικές αρχές έκαναν την περασμένη Πέμπτη έφοδο σε διαμέρισμα στα προάστια τις Μπανγκογκ.

hypatia-h_618e011ff542b0a818d58747936002ba-h_8d9e6d3862aa66ae5029a2b9b330d93d.JPG.jpg
Στις αρχές δήλωσε πως είναι Κορεάτης και ονομάζεται Τζίμιν ΣέονγκHandout/Royal Thai Police/CNNi

Εκεί εντόπισαν έναν εμφανίσιμο άνδρα, με απαλό δέρμα και κυματιστά μαλλιά που τους συστήθηκε ως Τζίμιν Σέονγκ.

Δεν ήταν όμως αυτός που δήλωνε, αλλά ο 25χρονος Σαχαράτ Σαβανγιένγκ, υπήκοος Ταϊλάνδης και κάτοικος Μπανγκόκ, που είχε αλλάξει την εμφάνισή του.

Ο άνδρας είχε αλλάξει όνομα, κούρεμα και υπέβαλε εαυτόν σε πολλαπλές πλαστικές επεμβάσεις μέχρι να αλλάξει τελείως το πρόσωπό του.

Οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ταϊλανδέζικες αρχές, πριν και μετά τις επεμβάσεις αποκαλύπτουν την μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή του.

hypatia-h_74eb1aa5649d713a596713ff2c150483-h_8d9e6d3862aa66ae5029a2b9b330d93d.JPG.jpg
Οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ταϊλανδέζικες αρχές, πριν και μετά τις επεμβάσεις αποκαλύπτουν την μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή του.

Handout/Royal Thai Police/CNNi

Η αστυνομία αναζητούσε τον Σαβανγιένγκ, από το 2022 καθώς κατηγορείται πως εισήγαγε στην Ταϊλάνδη περισσότερα από 2,5 κιλά και 290 δισκία MDMA, το γνωστό ναρκωτικό ecstasy ή molly. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο άνδρας φέρεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του ναρκωτικού στην Μπανγκόκ και στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Μετά τη σύλληψή του, ο Σαβανγιένγκ φέρεται να ομολόγησε ότι είχε διασυνδέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, προμηθεύονταν ναρκωτικά από το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) και πραγματοποιούσε συναλλαγές μέσω Bitcoin.

Μιλούσε πολύ λίγα κορεάτικα, αλλά ήθελε να ζήσει στη Νότια Κορέα επειδή «βαριόταν τη ζωή στην Ταϊλάνδη», φέρεται να είπε στην αστυνομία.

Jessie Yeung and Kocha Olarn, CNNι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ