ΚΟΣΜΟΣ

Tom Sizemore: Κλινικά νεκρός ο ηθοποιός από τη «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν»

Tom Sizemore: Κλινικά νεκρός ο ηθοποιός από τη «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν»
Ο 61χρονος Σάιζμορ έπαιξε τον λοχία Horvath στην ταινία «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», η οποία κέρδισε πέντε βραβεία Όσκαρ

Τραγικά είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας του ηθοποιού, Tom Sizemore, ο οποίος υπέστη ανεύρυσμα εγκεφάλου πριν από λίγες ημέρες και έκτοτε δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως ανέφερε ο μάνατζερ του ηθοποιού, που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην ταινία «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν», οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν ελπίδες και συνιστούν στην οικογένεια να πάρει την απόφαση για να τερματιστεί η μηχανική υποστήριξη.

«Σήμερα, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι δεν υπάρχει άλλη ελπίδα και συνέστησαν μια απόφαση για το τέλος της ζωής του. Η οικογένεια συσκέπτεται για ένα τόσο δύσκολο θέμα και μια δήλωσή τους θα εκδοθεί την Τετάρτη», είπε χαρακτηριστικά ο μάνατζερ του Sizemore, Charles Lag, σύμφωνα με το NBC.

«Θέλουν να σας ευχαριστήσουν όλους για τα εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης και τις προσευχές που στέλνετε. Ήταν μια δύσκολη περίοδος γι’ αυτούς» προσέθεσε ο μάνατζερ του ηθοποιού.

Οι ρόλοι που ξεχώρισαν

Ο 61χρονος Σάιζμορ έπαιξε τον λοχία Horvath στην ταινία «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», η οποία κυκλοφόρησε το 1998 και κέρδισε πέντε βραβεία Όσκαρ. Έπαιξε επίσης στις ταινίες «Black Hawk Down», «Strange Days» και «Heat».

Λίγες ώρες πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, είχε μοιραστεί στο Instagram μια φωτογραφία του από τα παρασκήνια της αστυνομικής ταινίας «Heat» του 1995 μαζί με τους ηθοποιούς Robert DeNiro, Val Kilmer, Danny Trejo και Jon Voight.

https://www.instagram.com/p/CoxY_mip4NU

Η μάχη του με τον εθισμό

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει στο παρελθόν για τον εθισμό του στα ναρκωτικά από την ηλικία των 15 ετών. Σε συνέντευξή του το 2013 είχε αποκαλύψει ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τον είχε βοηθήσει να μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Σε συνέντευξή του το 2021 στο Fox News Digital, ο Tom Sizemore είχε μοιραστεί δημόσια τη δέσμευσή του να προσπαθήσει να μείνει νηφάλιος. «Προσπαθώ από το 1991. Προσπαθούσα να σταματήσω. Είχα ένα πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχε περιόδους, μεγάλες περιόδους, νηφαλιότητας και κατέληγα να υποτροπιάζω».

«Εξακολουθώ να πηγαίνω στις συναντήσεις και να δουλεύω τα βήματά μου. Αλλά είχα φτάσει σε ένα σημείο στη ζωή μου όπου ήξερα ότι έπρεπε να σταματήσω», δήλωνε χαρακτηριστικά ο Tom Sizemore.

Η φήμη και οι καταχρήσεις τον οδήγησαν να γράψει ένα βιβλίο για τον εθισμό στην ηρωϊνη και την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.

Το 1997, συνελήφθη ως ύποπτος για κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του, ηθοποιό και τενίστρια Μέιβ Κουίνλαν. Οι δυο τους χώρισαν δύο χρόνια αργότερα. Το 2003, καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκισης για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του Χάιντι Φλάις και του ζητήθηκε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης.

Τα τελευταία χρόνια, εμφανίστηκε στην επιτυχημένη σειρά του Netflix «Cobra Kai» και είχε έναν ρόλο στην αναβίωση της σειράς του Ντέιβιντ Λιντς «Twin Peaks» από το 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ