ΚΟΣΜΟΣ

Η ρωσική πολεμική αεροπορία καθήλωσε τον στόλο των Sukhoi-27

Η ρωσική πολεμική αεροπορία καθήλωσε τον στόλο των Sukhoi-27
Ρωσικό μαχητικό Sukhoi Su-27 της ομάδας επιδείξεων Russkiye Vityazi («Ρώσοι Ιππότες») στη βάση Κουμπίνκα (Kubinka), που εντοπίζεται 63 χλμ. δυτικά της Μόσχας, και μπροστά από αυτό οι επισκέπτες θεατές της ημέρας, Σάββατο 21 Μαΐου 2016 REUTERS/Maxim Zmeyev

Η ρωσική πολεμική αεροπορία καθήλωσε σήμερα όλα τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi-27, μετά από το μοιραίο δυστύχημα κοντά στη Μόσχα, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε τεχνική βλάβη.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα, ο αρχηγός της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας Βίκτορ Μποντάρεφ (Viktor Bondarev) πήρε αυτήν την απόφαση μέχρι να βρεθούν τα αίτια της συντριβής.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρωσία έχει περισσότερα από 300 μαχητικά αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Οι ΗΠΑ είχαν καταγγείλει τον Απρίλιο ότι ένα από αυτά είχε προβεί σε επιθετικούς ελιγμούς κοντά σε αμερικανικό αεροπλάνο αναγνώρισης που έπλεε στη Βαλτική. Η Μόσχα απέρριψε την κατηγορία.

Το ρωσικό μαχητικό συνετρίβη κοντά στη Μόσχα. Ήταν μέλος της περίφημης αεροβατικής ομάδας Russkiye Vityazi («Ρώσοι Ιππότες»), γνωστής για τις ετήσιες επιδείξεις πάνω από την Κόκκινη Πλατεία στη διάρκεια παρελάσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο πιλότος του αεροπλάνου δεν είχε χρόνο να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό εκτίναξης με αποέλεσμα τον τραγικό θανατό του. Όπως πιστεύεται, ο άτυχος πιλότος χρησιμοποίησε τα τελευταία του δευτερόλεπτα για να κατευθύνει το αεροσκάφος μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Το Su-27 επέστρεφε στη βάση του και δεν μετέφερε όπλα ή πυρομαχικά, σύμφωνα με τις αναφορές του Υπουργείου. Απεσταλμένοι του Υπουργείου Άμυνας εργάζονται στο τόπο της συντριβής για να εξακριβώσουν τα αίτια του ατυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ