ΚΟΣΜΟΣ

Διανομέας τροφίμων στο Περού μετέφερε μια μούμια 800 ετών

Διανομέας τροφίμων στο Περού μετέφερε μια μούμια 800 ετών
Η μούμια βρισκόταν στην ισοθερμική τσάντα που ο άνδρας χρησιμοποιούσε για να παραδίδει τρόφιμα Peru's Ministry of Culture/CNNi

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί στο Περού, όταν βρήκαν στην κατοχή πρώην διανομέα τροφίμωνμουμιοποιημένο άνθρωπο 600 έως 800 ετών. Ο διανομέας είπε στους αστυνομικούς πως είχε τη μούμια στο σπίτι του εδώ και τρεις δεκαετίες.

Η μούμια βρισκόταν στην ισοθερμική τσάντα που ο άνδρας χρησιμοποιούσε για να παραδίδει τρόφιμα.

Ο 26χρονος, Χούλιο Μπερμέχο, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση ενώ οι ερευνητές εξετάζουν την υπόθεση, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι φροντίζει την μούμια, κοιμάται μαζί της, ενώ την έχει ονομάσει και Χουανίτα.

«Δεν είναι μια Χουανίτα, είναι ένας Χουάν», αποφάνθηκε ειδικός του Υπουργείου Πολιτισμού, εξηγώντας ότι η μούμια ήταν άνδρα ηλικίας τουλάχιστον 45 ετών.

Η αστυνομία βρήκε τα λείψανα στην τσάντα του Bermejo το Σάββατο, ενώ περιπολούσε σε ένα πάρκο στην πόλη Puno, όπου βρισκόταν παρέα με φίλους του. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι προσπαθούσε να πουλήσει τη μούμια και είπε ότι την κουβαλούσε μαζί του επειδή «οι φίλοι μου ήθελαν να τη δουν».

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, το προϊσπανικό λείψανο ήταν ένα «μουμιοποιημένο ενήλικο αρσενικό άτομο, πιθανότατα από την ανατολική περιοχή Puno», στις περουβιανές Άνδεις περίπου 1.300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίμα.
Το υπουργείο Πολιτισμού δήλωσε ότι πήρε στην κατοχή του τα μουμιοποιημένα λείψανα «με σκοπό την προστασία και τη διατήρηση αυτής της κληρονομιάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ