ΚΟΣΜΟΣ

TikTok : Προς εξέταση η απαγόρευση του στη Ρουμανία, σκέψεις για πλήρη απαγόρευση στις ΗΠΑ

TikTok : Προς εξέταση η απαγόρευση του στη Ρουμανία, σκέψεις για πλήρη απαγόρευση στις ΗΠΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε επίσης την εγκατάσταση της εφαρμογής TikTok σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές εργασίας του προσωπικού της unsplash

Η Ρουμανία θα μπορούσε να απαγορεύσει την κινεζική εφαρμογή TikTok σε επίσημες συσκευές, δήλωσε χθες ο υπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης, Σεμπάστιαν Μπουρντούζα .

Επί του παρόντος, υπάρχει υπουργική απόφαση με την οποία όλα τα ιδρύματα στη Ρουμανία έχουν μια λίστα με μη εγκεκριμένους παρόχους λύσεων λογισμικού και έχουν ορίσει προθεσμία εντός της οποίας πρέπει να κάνουν αυτήν την απογραφή και να αντικαταστήσουν τις λύσεις με λειτουργίες που προσδιορίζονται ως ευάλωτες, διευκρίνισε επίσης ο Burduja.

Εάν στη Ρουμανία η απόφαση βρίσκεται ακόμη σε φάση αξιολόγησης, στις Ηνωμένες Πολιτείες η εφαρμογή TikTok θα μπορούσε να απαγορευτεί πλήρως. Ένα νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων χθες και θα δώσει στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την εξουσία να απαγορεύσει εντελώς την εφαρμογή.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε επίσης την εγκατάσταση της εφαρμογής TikTok σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές εργασίας του προσωπικού της, προκειμένου να προστατεύσει τα δεδομένα του ιδρύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ