ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 12 νεκροί από έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου της Shell στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 12 νεκροί από έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου της Shell στη Νιγηρία
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την κλοπή πετρελαίου οδηγούν συχνά σε δυστυχήματα που προκαλούν πυρκαγιές AP (ΑΡΧΕΙΟ)

Τον θάνατο 12 ανθρώπων προκάλεσε έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή (3/3) σε αγωγό πετρελαίου της Shell στη Νιγηρία, με την τοπική κοινωνία στην περιοχή Ιμόχουα να εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Ειδικότερα, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Shell Petroleum Development (SPD) της Nigeria Limited δήλωσε ότι σημειώθηκε πυρκαγιά στη γραμμή Ρουμουέκπε-Νκπόκου στην Πολιτεία Ρίβερς και ότι επειχειρείται η κατάσβεσή της.

Ο Γκαρούμπα Γιαμπούκου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ιμόχουα, στην Πολιτεία Ρίβερς, την καρδιά της βιομηχανίας πετρελαίου της Αφρικής, τόνισε ότι το περιστατικό αναφέρθηκε γύρω στις 16:30 (05:30 ώρα Ελλάδας).

«Ο αγωγός καταστράφηκε από φωτιά», πρόσθεσε με τη φωτιά να εξακολουθεί να φλέγεται στον αγωγό δίπλα σε πέντε καμένα οχήματα και σε ένα φοινικόδασος.

«Πολλοί άνθρωποι κάηκαν μέσα στη φωτιά, άντρες και γυναίκες», είπε στο Reuters ο αρχηγός της κοινότητας Ογκμπόνα Φράνσις, αγρότης, από το σημείο του συμβάντος.

Η Shell Petroleum Development τόνισε ότι έρευνα από μια κοινή ομάδα υπό την ηγεσία της κυβέρνησης θα ξεκινήσει για να βρει την αιτία του περιστατικού.

Οι δολιοφθορές σε αγωγούς πετρελαίου είναι συχνές στην ευρύτερη περιοχή της Νιγηρίας. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την κλοπή πετρελαίου οδηγούν συχνά σε δυστυχήματα που προκαλούν πυρκαγιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ