ΚΟΣΜΟΣ

«Συγγνώμη» της Καθολικής εκκλησίας στα θύματα σεξουαλικής βίας στην Πορτογαλία

«Συγγνώμη» της Καθολικής εκκλησίας στα θύματα σεξουαλικής βίας στην Πορτογαλία
Μετά από 500 μαρτυρίες μέσα σε έναν χρόνο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 4.815 ανήλικοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας από μέλη του κλήρου από το 1950 και μετά AP/Armando Franca

Δημόσια συγγνώμη, ζήτησε την Παρασκεύη 3/3 η Καθολική Εκκλησία της Πορτογαλίαςαπό τα θύματα σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών που διέπραξαν μέλη του κλήρου, μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν την έκταση του φαινομένου.

Σύμφωνα με την ertnews.gr, η Σύνοδος των Επισκόπων της Πορτογαλίας (CEP) σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως, «Με οδύνη ζητούμε για ακόμη μια φορά συγγνώμη από όλα τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων».

Οι επίσκοποι δεσμεύτηκαν ότι θα λάβουν «συγκεκριμένα μέτρα», αφού ενημερώθηκαν για τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης επιτροπής, την οποία συγκρότησαν οι ίδιοι στα τέλη του 2021 για να ρίξει άπλετο φως στο φαινόμενο αυτό.

Αφού συνέλεξαν περισσότερες από 500 μαρτυρίες μέσα σε έναν χρόνο, οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 4.815 ανήλικοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας από μέλη του κλήρου από το 1950 και μετά.

Η ιεραρχία της Εκκλησίας φρόντιζε να καλύπτει «συστηματικά» τα εγκλήματα αυτά, προσθέτουν στην έκθεσή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ