ΚΟΣΜΟΣ

Ανέστειλε την απεργία στα ασθενοφόρα το συνδικάτο Unite στη Βρετανία

Ανέστειλε την απεργία στα ασθενοφόρα το συνδικάτο Unite στη Βρετανία
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα ασθενοφόρα της χώρας είχαν προκηρύξει απεργίες στις 6 και 8 Μαρτίου AP Photo/Kirsty Wigglesworth

«Καλή τη πίστει» ανακοίνωσε το συνδικάτο «Unite» την αναστολή των απεργιών των πληρωμάτων των ασθενοφόρων την Κυριακή (5/3), ενόψει των συνομιλιών με τη βρετανική κυβέρνηση για το φλέγον ζήτημα των μισθών.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα ασθενοφόρα της χώρας, είχαν προκηρύξει απεργίες στις 6 και 8 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, να αυξήσει τους μισθούς, καθώς ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση μειώνει ολοένα και περισσότερο τα εισοδήματα τους.

Σημειώνεται ότι, την Παρασκευή (3/3), επιπλέον δύο συνδικάτα, GMB και Unison, είχαν ανακοινώσει την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

«Μετά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης το Σαββατοκύριακο, το Unite, καλή τη πίστει, συμφώνησε να αναστείλει την απεργιακή κινητοποίηση» ανέφερε ένας συνδικαλιστής.

«Αν στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης δεν τηρηθούν αυτές οι διαβεβαιώσεις, τότε η απεργία θα συνεχιστεί», προειδοποίησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ