Όσες παραβιάζουν τον ενδυματολογικό κώδικα τιμωρούνται, αναφέρει Ιρανός δικαστής
Ανανεώθηκε:
Οι γυναίκες που παραβιάζουν τον ισλαμικό ενδυματολογικό κώδικα θα τιμωρούνται, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας του Ιράν, ο Γολάμχοσεΐν Μοχσένι Εζεΐ.
Τις δηλώσεις του μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επαναδιατυπώνοντας τον σχετικό νόμο έπειτα από μήνες ταραχών και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που αντιμετωπίσθηκαν με αιματηρή καταστολή από το καθεστώς της Τεχεράνης.
«Με την βοήθεια της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας, οι αρχές θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους που συνεργάζονται με τον εχθρό και διαπράττουν το αμάρτημα που πλήττει την δημόσια τάξη», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο θάνατος της Μάχσα Αμίνι κατά την κράτησή της για παραβίαση του ισλαμικού ενδυματολογικού κώδικα πυροδότησε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρο το Ιράν, τις σφοδρότερες που έχει αντιμετωπίσει το καθεστώς της Τεχεράνης από την ίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του 1979.
Η σφοδρή καταστολή που εφάρμοσαν οι ιρανικές αρχές έχει καταπνίξει το κίνημα διαμαρτυρίας τις τελευταίες εβδομάδες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Ασυγχώρητο έγκλημα» η δηλητηρίαση μαθητριών στο Ιράν λέει ο Χαμενεΐ
Οργή για τις δηλητηριάσεις μαθητριών στο Ιράν - Δύο νέα περιστατικά σε λύκεια
Προβληματισμός για τις αναρτήσεις Λαζαρίδη μετά την παραίτηση - Νέα «πυρά» από την αντιπολίτευση
14:08
Ανδρουλάκης: Όταν οι προκλήσεις είναι παγκόσμιες, οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές (vid)
14:00
Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατάλειψε την 16χρονη στη Λιοσίων
13:52
Πυροβολισμοί κοντά στο Πανεπιστήμιο της Άιοβα - Αναφορές για «πολλούς τραυματίες»
13:43