ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ισόβια κάθειρξη σε 5 για τον ομαδικό βιασμό Δανής τουρίστριας

Ινδία: Ισόβια κάθειρξη σε 5 για τον ομαδικό βιασμό Δανής τουρίστριας
REUTERS/ ADNAN ABIDI

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε σήμερα δικαστήριο της Ινδίας 5 άνδρες για τον ομαδικό βιασμό μιας 52χρονης Δανής τουρίστριας το 2014 στο Νέο Δελχί.

Συγκεκριμένα, τους επιβλήθηκε η ποινή για την απαγωγή και τον βιασμό της 52χρονης γυναίκας υπό την απειλή μαχαιριού. Οι 5 καταδικασθέντες έχουν δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση μέχρι και στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του 2014. Η γυναίκα μόλις είχε φτάσει στο Δελχί έπειτα από επίσκεψή της στο Ταζ Μαχάλ και είχε ζητήσει από τους άνδρες να της υποδείξουν τον δρόμο για το ξενοδοχείο της.

Η γυναίκα λίγο μετά το συμβάν έφυγε από την Ινδία, αφού πρώτα έδωσε κατάθεση στην αστυνομία παρουσία του Δανού πρέσβη.

Αρχικά η αστυνομία του Δελχί είχε συλλάβει συνολικά 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και 3 ανήλικους. Ένας από τους κατηγορούμενους απεβίωσε κατά τη διάρκεια της δίκης, ενώ οι ανήλικοι δικάζονται από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Τα κρούσματα σεξουαλικής βίας βρέθηκαν στο επίκεντρο δημόσιας συζήτησης στην Ινδία, μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012, που οδήγησε στο θάνατό της.

Ο νόμος για τους δράστες βιασμών έχει γίνει αυστηρότερος μετά το έγκλημα αυτό που είχε προκαλέσει διεθνή καταδίκη, κυρίως όσον αφορά την επίσπευση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή της δίκης και την ενίσχυση των ποινών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ