«Πολεμική ψύχωση» καταλογίζει στη Δύση ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο κατηγόρησε από το βήμα του ουγγρικού κοινοβουλίου τη Δύση πως έχει καταληφθεί από «πολεμική ψύχωση» τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου.
«Υπάρχουν άνθρωποι στις Βρυξέλλες που θεωρούν πως γίνεται διαγωνισμός για το ποιος θα προμηθεύσει την Ουκρανία με τα περισσότερα όπλα, η Ευρώπη ή οι ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Σιγιάρτο.
Ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας προειδοποίησε πως ο κόσμος βρίσκεται «στην 25η ώρα» για την αποτροπή παγκόσμιου πολέμου.
Ο κ. Σιγιάρτο επέμεινε πως χρειάζεται να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός και να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση του ούγγρου δεξιού λαϊκιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν διατηρεί συγκριτικά καλές σχέσεις με τη Ρωσία, παρά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου 2022. Στηρίζει, αλλά διστακτικά, τις κυρώσεις της ΕΕ στη Μόσχα.
Εκτός από την Τουρκία, η Ουγγαρία είναι η μόνη άλλη χώρα μέλος του NATO που δεν έχει δώσει πράσινο φως για την εισδοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη στρατιωτική συμμαχία. Η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι, που τηρούσαν για δεκαετίες πολιτική ουδετερότητας, αιτήθηκαν να ενταχθούν στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η ψηφοφορία στην εθνική ουγγρική αντιπροσωπεία για την επικύρωση των πρωτοκόλλων εισδοχής τους αναβλήθηκε για το τέλος του μήνα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία γυναίκα και δύο παιδιά σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στη Χερσώνα

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στο Μπαχμούτ - 130 επιθέσεις σε 24 ώρες

Tι δουλειά έχει η Naomi Campbell με τη BMW XM;
11:37
Η ιστορία του οίκου Burberry σε νέο βιβλίο του Αλεξάντερ Φιούρι
11:25
Φάρσαλα: Eπεισόδια με νεκρό σε καταυλισμό Ρομά
11:08
Με τη συμμετοχή Ελλήνων η πρωτοποριακή διαστημική αποστολή «JUICE» στις 13 Απριλίου (pics)
10:54