ΚΟΣΜΟΣ

Οκταπλή δολοφονία στα βουνά της Ονδούρας για ιδιοκτησία γης

Οκταπλή δολοφονία στα βουνά της Ονδούρας για ιδιοκτησία γης
«Υποθέτουμε πως οφείλονται σε διένεξη για τη γη» μεταξύ οικογενειών, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της αστυνομίας AP Photo/Delmer Martinez

Νεκροί από σφαίρες έπεσαν το βράδυ της Δευτέρας (7/3) οκτώ άνθρωποι στην Ονδούρα, ανάμεσά τους και ένα παιδί, λόγω αντιπαράθεσης για την ιδιοκτησία γης, όπως εκτιμούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της χώρας Εντγκάρδο Μπαραόνα, σε δήλωσή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι «τα θύματα είναι έξι άνδρες, μια γυναίκα κι ανήλικο παιδί που μετακινούνταν με όχημα (...) όταν δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους με όπλα», ενώ πρόσθεσε πως «έχασαν τη ζωή τους ακαριαία».

Η επίθεση διαπράχθηκε στην περιοχή Ελ Πορτίγιο δε λα Μόρα, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα.

«Υποθέτουμε πως οφείλονται σε διένεξη για τη γη» μεταξύ οικογενειών, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στον νομό Κομαγιάγουα, ο Νόρμαν Βελάσκες.

Σημειώνεται ότι, η Ονδούρα συγκαταλέγεται στα κράτη του κόσμου που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα εγκληματικότητας και βίας, παρότι ο δείκτης ανθρωποκτονιών υποχώρησε το 2022 στις 35,79 ανά 100.000 κατοίκους, που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δεκαέξι χρόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ