ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκαν πιθανά συντρίμμια του Boeing 777

Βρέθηκαν πιθανά συντρίμμια του Boeing 777
BLAINE ALAN GIBSON

Οι έρευνες συνεχίζονται για τη μοιραία πτήση MH370 καθώς βρέθηκαν νέα συντρίμμια στη Μαδαγασκάρη και την Αυστραλία, τα οποία πιθανόν ανήκουν στο Boeing 777.

Τα τρία νέα τμήματα του αεροσκάφους βρέθηκαν από τον αμερικανό δικηγόρο Μπλέιν Γκίμπσον (Blaine Gibson), που είχε ανακαλύψει αντίστοιχα κομμάτια και στη Μοζαμβίκη, σύμφωνα με το CNN.

Οι συνθήκες που οδήγησαν το επιβατικό σκάφος σε πτώση αποτελεί μυστήριο μέχρι και σήμερα. Η αρμόδια υπηρεσία της Μαλαισίας, η οποία είναι επικεφαλής των ερευνών για την ανεύρεση του χαμένου αεροσκάφους, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει έλεγχος σε έκταση άνω των 34.749 μιλίων, από τα συνολικά 46.332 μίλια που έχουν οριστεί προς διερεύνηση.

Άλλα δύο κομμάτια ξεβράστηκαν στις ακτές της Μοζαμβίκης στις 2 Μαρτίου, σε περιοχή που συνάδει με τα πλάνα έρευνας που είχαν καταρτιστεί για το πού θα μπορούσαν να έχουν παρασυρθεί τα κομμάτια του αεροσκάφους.

Το Boeing 777 που εκτελούσε τη μοιραία πτήση MH370 της “Malaysia Airlines”, από το Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από δύο χρόνια, και έκτοτε εξακολουθεί να αγνοείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ